3
AdmiralBet ABA Liga

Nebojsa Covic SD Crvena Zvezda, sportsko drustvo, 77. rodjendan, 4.3.2022. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ČOVIĆ OČEKUJE BODIROGINU PODRŠKU: Neko ruši ABA ligu da bi srušio Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 18.09.22 u 19:55

On je naš čovek, ali mora da radi po propisima.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, u razgovoru za Sport klub, pričao je o brojnim temama, među kojima su se izdvojile AdmiralBet ABA liga, kao i imenovanje Dejana Bodiroge za predsednika Evrolige. On je prvo otkrio da nekoliko puta nije mogao da prisustvuje na sednici regionalnog takmičenja zbog zdravstvenog stanja, a potom je otkrio da neko ko ruši to takmičenje želi da sruši i njegov klub.

Već nekoliko puta nisam bio u situaciji da prisustvujem sednici Skupštine ABA lige, jer mi zdravstveno to ne prija. Moje zdravstveno stanje ide kao kriva, gore-dole. Ne mogu više da slušam priče koje traju satima. Poslednja sednica je trajala od podne do 2 sata ujutru, sa nekom kratkom pauzom za ručak. Možete da zamislite na šta to liči. Istog tog dana članovi Skupštine Evrolige su započeli sastanak u 10 časova i završili u 10.45, znači, sve je trajalo 45 minuta! Iste teme su bile na oba sastanka, počeo je Čović a potom objasnio:

Nebojsa Covic i Marko Simonovic Crvena Zvezda – Partizan ABA liga finale May, 29. 2022. Belgrade Serbia.
29.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na Skupštini ABA lige se pričalo unedogled. Tu nema pravila, dogovore se da pet minuta bude diskusija, a replika dva minuta i to pravilo je važilo nepunih pet minuta. Zatim, tu su nekakvi pokušaji da se razvali ABA liga. Pošto je tu udružena jedna grupacija oni kažu da Zvezda maltretira sve, a mi, u stvari, samo tražimo da se postave jasna pravila ponašanja. I da se poštuju. Neki to očigledno neće, spremni su da sruše i ABA ligu da bi srušili Zvezdu. Nama to nije u interesu. Tek priča o nacionalnom ključu, pa to je zamka, to smo imali, da li se to vraćamo na devedesete?

VESTI O ADMIRALBET ABA LIGI:

Zatim je govorio i o novom predsedniku Evrolige Dejanu Bodirogi, od koga očekuje podršku i saradnju.

Dobro je što je na tu funkciju došao naš čovek. Bodiroga može mnogo da pomogne u okviru formata njegovih ovlašćenja. Ali, ne možemo da pravimo kontraproduktivne stvari. Napumpamo balon, pa on pukne. Taj čovek jeste naš, ali on mora da radi po propisima. Očekujem da ćemo imati dobru saradnju, dobru podršku od Bodiroge. Videćemo kako će se Evroliga organizovati i reorganizovati. I tamo su se dogodile određene promene i tamo imamo 30 deoničara i situaciju u kojoj se CSKA sada zadesio potpuno nezasluženo, ali šta da radimo, viša sila, viši organi. U svakom slučaju, imamo potencijal da nešto poguramo zajedno. Mi iz Zvezde smo uvek raspoloženi za saradnju – zaključio je prvi čovek Crvene zvezde.

0
0

3 Komentara

  1. .!. XXAAXXAA .!. Pre bih rekao da ovim ‘svojatanjem’ Dekiya kao „NASHEG“ upravo RUSHI Bodiya, a ne da neko ‘rushi’ Coor***VIN kk plaqiyat..providno, ali jbg. zna dobro da im je vreme ‘Isteklo’ i da Deki nije sledbenik i postovalac krim. radnji u kosarci, tj. mutant ili frankenstayn metodom stvaranja falsif. kluba, takodje nebitnog kao i ovaj nasilno stvoren..!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter