0
Ostali sportovi

FOTO: 11Tri

BEOGRADSKI TRIATLON DONOSI SVETSKE POENE: Ada Ciganlija poprište borbe!

Objavljeno: 17.09.22 u 13:18

Triatlonci marširaju Beogradom za svetske poene!

Beogradsko more – Ada Ciganlija biće poprište borbe triatlonaca za ponene na svetskoj rang listi najboljih u najmasovnijoj, najkvalitetnijoj i najizazovnijoj trci do sadau ovom sportu na našim prostorima.  Trka pod nazivom 11TriBelgrade koja je ujedno i Prvenstvo Srbije u poludistanci biće održana 18. septembra 2022. sa početkom od 6:30 časova i sastojaće se iz tri dela: 1.9 km plivanja na Adi Ciganliji, 90 km vožnje bicikla podeljene u 4 kruga, 21.1 km trčanja; 3 kruga uz live tv prenos na TV Arena.

FOTO: 11Tri

Trasa trke 11TriBelgrade ima svoju specifičnost. Centralno mesto događaja se nalazi na parkingu sa leve strane od glavnog ulaska na Adu Ciganliju.

• Start trke je u 6:30 časova.

• Prolazak prvih takmičara kroz cilj se očekuje oko 10:30 časova.

• Poslednji takmičari se očekuju oko 12:30 časova.

• Ceremonija dodele medalja biće održana oko 11:30 časova.

• Centralni događaj počinje u 9:30 časova.

FOTO: 11Tri

U periodu od 6:00 do 11:30 časova biće zatvorena Savska magistrala u oba smera od Mosta na Adi do skretanja za Železnik, kao i desna strana Mosta na Adi iz pravca Novog Beograda, od ulice Omladinskih brigada. Za prilaz Adi Ciganliji i centralnom mestu događaja, preporučuje se dolazak preko Čukaričke padine i Banovog brda ili korišćenje brodića za dolazak na Adu Ciganliju iz bloka 70 (Novi Beograd).

 

Trka će okupiti oko 500 učesnika, a ono što je novitet u odnosu na prethodne godine je to što je 11TriBelgrade na Adi Ciganliji od ove godine dobila status PTO trke (World Rankings Points Event) čime se postavlja novi nivo za takmičare i vrhunsko iskustvo u triatlonu, kao i prilika da se takmiče za vredne svetske poene.

FOTO: 11Tri

Pored individualnih takmičara videćemo na delu i 17 štafeta. Triatlon je najbrže rastući sport na svetu i jedini u poslednjih deset godina koji je povećao broj disciplina na Olimpijskim igrama. Trku organizuje sportsko udruženje 11tri u saradnji sa triatlon savezom Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu i sekretarijata za sport Grada Beograda.

FOTO: 11Tri

“Trka 11TriBelgrade 2022. koja je ujedno i Prvenstvo Srbije u poludistanci donosi novi nivo u organizaciji, kvalitetu, trasira put ka svetloj budućnosti triatlona ne samo u Srbiji već i zemljama regiona. Status PTO je veliki plus, nešto što nas svrstava na svetsku mapu, tome smo težili i na čemu smo radili svih ovih godina. Sve je spremno za najveću triatlon trku ikada održanu u Beogradu i Srbiji, očekujemo sjajne rezultate, sjajan takmičarski duh i borbu svih nas učesnika sa vremenom, sa sopstvenim snagama, jer to je nešto što krasi ovaj sport, borba sa samim sobom za novi trijumf i pomeranje granica spostvenih mogućnosti. Pozivamo sve ljubitelje sporta, triatlona, adrenalina da dođu i uživaju u jednom istinskom sportskom duhu, fer pleju i podrže sjajne sportiste na njihovom putu do željenog cilja” – rekao je poredsednik sportskog udruženja 11Tri Darko Savić koji je ujeno i organizator i učesnik ove istorijske tratlon trke na Adi u Beogradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter