0
Fudbal

FOTO: MERKURXTIP

XTIP FANTAZI: Saveti i najava za 8. kolo!

Objavljeno: 16.09.22 u 13:19

Nakon odlaganja prošlog kola u Engleskoj, danas počinje novo kolo Premijer lige.

Znate već da su Englezi prošli vikend odložili utakmice zbog smrti Kraljice Elizabete II. Za osmo kolo Fantasy Premijer lige ostalo nam je sedam mečeva. Brajton-Kristal Palas je još ranije odložen zbog gradnje železnice, još dve utakmice koje se ne igraju ovaj vikend su Mančester JunajtedLids i Čelsi-Liverpul. Naravno da to utiče na naše Fantazi timove, pa smo vam pripremili savete za 8. kolo koje možete pročitati u nastavku teksta.

 

Aston Vila-Sautempton

U petak nas očekuju dva meča, što se jako retko dešavalo u Premijer ligi. Jedan od njih je na Vila Parku, gde gostuju ‘’sveci’’. Mnogo zanimljiva utakmica gde očekujemo dosta golova, stoga bi trebali ići sa napadačkim opcijama iz oba tima. Bajli je možda i najbolje rešenje, jeftin je i posle gola protiv Sitija sigurno je da ulazi u utakmicu sa velikim samopouzdanjem. U špicu bi dali prednost Ingsu, jer je Votkins rovit i pitanje je hoće početi meč. Sautempton deluje korektno napadački i naravno da sve ide preko Vard Provsa koji izvodi prekide.

 

Notingem Forest-Fulam

Sličnu utakmicu očekujemo i ovde sa dosta golova, jer je ovim ekipama jača strana napad, a slabija odbrana. Forest sa najviše pojačanja u Premijer ligi i Stiv Kuper još uvek uklapa sve momke u sistem, nema lak zadatak moramo priznati. Imamo najskuplje pojačanje Gibs Vajta koji se vodi kao sredina i na prekidima je, zanimljiva opcija. Od špiceva bi preporučili dete Foresta, mladog Džonsona koji je već postigao dva gola ove sezone. Što se tiče Fulama, naravno da je Mitrović najbolja opcija, ukoliko ga već nemate u timu. Andreas Pereira je jeftin, izvodi prekide i napadački je orijentisan, mogao bi možda i do prvog gola u sezoni.

 

Vulvs-Mančester Siti

Vulvsi na svom Molinou dočekuju glavne favorite za osvajanje prvenstva. Veoma teška utakmica očekuje ‘’vukove’’, verovatno ćemo videti i debi Dijega Košte, koji je potpisao pre par dana. Siti posle kiksa protiv Vile i pobede u Dortmundu dolazi kao apsolutni favorit. Haland naravno želi da nastavi seriju, De Brujne će verovatno biti u timu, ali ne očekujemo ovde goleadu. Vulvsi su ipak tvrd tim i ne verujemo da će dopustiti da im ‘’građani’’ napune mrežu. Odbrana Sitija deluje kao najbolja opcija, Kanselo, Stouns, Ederson, birajte.

 

Njukasl-Bornmut

Očekujemo sigurnu i ubedljivu pobedu ‘’svraka’’, ukoliko možete ići sa tri igrača iz Njukasla, uradite to. Veliko pojačanje u napadu, Isak bi mogao doneti dosta bodova. Igraju protiv najgore odbrane u ligi sa čak 18 primljenih golova. S druge strane, odbrana Njukasla deluje kao najbolja opcija za ovo kolo, tako da uz sigurnog Tripijea možete je i poduplati sa Šarom ili Bormanom.

 

 

Totenhem-Lester

Posle poraza u Ligi Šampiona od Sportinga, Totenhem mora dobiti Lester na bilo koji način. Ne igra sjajno Konteova ekipa ove sezone, tek na momente. Son se potpuno ugasio i često ne odigra utakmicu do kraja, izađe 15 minuta ranije, verujemo da je ovo njegovih 90 minuta gde može vratiti samopouzdanje. Slobodno ga probati i za kapitena, uz Kejna možda i najbolja opcija. Kejn na penalima, vija rekorde, gladan je golova i ne postoji bolja šansa u ovom trenutku, nego Lester na svom terenu.

 

Brentford-Arsenal

U nedelju nas očekuju dve utakmice, prva je izmedju Brentforda i Arsenala. Tomas Frenk nas je navikao na ofanzivan i zanimljiv fudbal prošle sezone, pa je tako nastavio i u ovoj. Prošlo kolo je zasenio het trik Tonija i on je igrač od koga se najviše očekuje i u ovoj utakmici. Ne bismo rekli da će lagano do pobede ‘’tobdžije’’, trebaće im sjajna igra njihovih glavnih navala u napadu Žezusa, Sake i Martinelija. Verujemo da nas očekuje lep fudbal sa dosta golova.

 

Everton-Vest Hem

Da li je ovo utakmica u kojoj će Everton upisati prvu pobedu u sezoni? U šest utakmica imaju četiri nerešena rezultata i dva poraza, pobeda im je preko potrebna. Najveći problem im je napad, postigli su samo četiri gola. Dolaskom Mopaja, Gordon bi trebao da igra konačno na svojoj omiljenoj poziciji, krilu. On je i najveća pretnja po gol Fabijanskog. U ekipi iz Londona su svi zdravi, malo je rovit Kresvel, ali verujemo da će igrati u nedelju. Niko se posebno ne ističe po dobroj igri i ulascima u šanse, stoga nemamo koga ni preporučiti. Svakako će biti zanimjiva utakmica, jer ni jedni ni drugi nisu u sjajnoj poziciji i obojici menadžera bi pobeda mnogo značila.

 

MerkurXtip vam želi sreću u ovom kolu, uživajte u vikendu!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter