0
Evrobasket 2022

Svetislav Pesic Serbia - Poland, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Srbija - Poljska 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘TEŠKO JE BITI SELEKTOR U POZNIM GODINAMA’: Legendarni trener ‘bez dlake na jeziku’ o eliminaciji Srbije!

Objavljeno: 16.09.22 u 21:22

Mišljenje čoveka koji je jedan od sinonima za košarku na ovim prostorima.

Nakon što je Srbija eliminisana od Italije u okviru Evropskog prvenstva, ‘drvlje i kamenje’ upućeno je prema selektoru Svetislavu Pešiću i samim igračima. Govoreći za ‘Index’ legendarni Vlade Đurović izneo je svoj stav.

VESTI SA EVROPSKOG PRVENSTVA:

‘Svaka čast na taktici, ali u svakoj pravoj ekipi mora da postoji pravi odnos između igrača i trenera. Svaki veliki igrač će u najvažnijim trenucima utakmice uvek pogledati prema treneru. Dončić svog trenera nije gledao jer je Sekulić relativno nepoznat trener, a Luka je jedan od najboljih na svetu. Ali, Galis, Dražen, Kićanović, sve legende bi uvek kad je gusto okom tražile trenera. Drugi problem s Pešićem je njegova starost. Razlika između njega i igrača je pedeset godina. Njegov humor u ovoj generaciji ne prolazi kao što je prolazio nekad. Ova ekipa je drugačija, ovi momci su drugačiji. Pešić više nema Gurovića, Bodirogu ili Divca, ovo je potpuno nova generacija i vrlo je teško biti selektor u tako poznim godinama.’ – rekao je Đurović.

Gianmarco Pozzecco Head coach Svetislav Pesic Serbia – Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija – Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bilo kako bilo, sada je gotovo i lako je nakon ‘bitke biti general’. Nije ovo ni prvo ni poslednje veliko takmičenje. Pešić ostaje na klupi Srbije, a nama ostaje da se nadamo boljim rezultatima u skorijoj budućnosti.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter