0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

SVAKI TURNIR IMA SVOJU PEPELJUGU: Ponitka je ispisao istoriju, pa potom preti Francuzima! (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.22 u 11:09

Poljska je napravila senzaciju kada je eliminisala ogromnog favorita Sloveniju sa Evrobasketa. Najzaslužniji za takav rezultat je kapiten te selekcije Mateuš Ponitka, koji je zabeležio tek treći dabl, a ubeležio je 26 poena, 11 skokova i 10 asistencija. On je nakon pobede rekao sledeće.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

– Definitivno, znali smo da će biti teška utakmica. Bio sam iznenađen, moram da priznam, time kako smo igrali sjajno u prvom poluvremenu. Nisam to video na ovom prvenstvu, znao sam da Slovenija ima odlične igrače, znali smo koliko su dobri, koliko se bore, pritiskali su nas u trećoj četvrtini, dopustili smo im veliku seriju tada i ponovo je bila izjednačena utakmica. Pričali smo o tome u svlačionici, pokušali smo da budemo hrabri, ali moramo da imamo na umu da nemamo mnogo iskustva u ovakvim situacijama, jer nismo tako često bili u četvrtfinalima. Za mene je sve jasno, naš tim je dao svo srce, ponosan sam na svoju ekipu. Niko nije verovao u nas. Svaki turnir ima svoju Pepeljugu, a mi smo to ovoga puta.

O narednom rivalu kaže sledeće.

– Kada gledate mečeve, srećno su prošli Tursku i Italiju, ali gledajte, ovo su četiri najbolje ekipe u Evropi. Nekada je bila sreća na njihovoj strani, gledaćemo snimak, videti šta možemo da očekujemo, bekovi su im iz NBA lige. Francuska je odličan tim, niko ih nije shvatao za ozbiljno, baš zbog te sreće. Izašli su iz teške grupe sa trećeg mesta, ako se ne varam. Treće mesto, tu i tamo, ali nije to to. Biće to teška utakmica za nas.

A za kraj nešto svoje.

– Srećan sam što sam to učinio, što sam pobedio. Nisam se brinuo o statistici. Pobednici su oni koji se pamte, neko može da postigne 50 poena i da izgubi. Pobediti je nešto drugačije. Kroz karijeru sam naučio koliko treba uraditi da bismo pobedili. Svaka utakmica je teška i teško je pobediti. Ako nemate ogrebotine posle utakmice, onda niste ništa uradili.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter