0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SRBI I GASOL NAŠLI ‘LEK’ ZA EKIPU KOJA JA RAZBILA PARTIZAN: Bursać i Miletić blistaju u timu sa legendarnom NBA zvezdom! (FOTO)

Objavljeno: 15.09.22 u 20:05

Naši košarkaši odlični pod dirigentskom palicom nekadašnjeg trenera Barselone!

Košarkaški timovi širom Starog kontinenta vredno rade i treniraju, kako bi na što spremniji način dočekali start sezone koji je sve bliži. Uporedo sa Evrobasketom, čija se završnica igra u prestonici Nemačke, svakodnevno je na programu veliki broj pripremnih utakmicu između poznatih evropskih klubova. Večiti rivali odmeravali su tokom prethodnih dana snagu sa rivalima iz elitnih takmičenja, a mnogi srpski igrači branili su boje svojih klubova.

Partizan je pre trijumfa nad Barselonom i Manresom doživeo ubedljiv poraz od Huventuda, rezultatom 92:62. Lek za čuvenu špansku ekipu, pronašli su njihovi sunarodnici, pod komandom legendarnog trenera Aita Garsije. Reč je o ekipi Đirone, za koju su pored doskorašnje NBA zvezde, Marka Gasola, nastupala i dva srpska košarkaša. Aleksandar Bursać i Dušan Miletić su se na neki način osvetili za poraz srpskog predstavnika, jer je na krilima ovog dvojca pao Huventud rezultatom 93:89.

FOTO: @basquetgirona/ Instagram screenshot

Bivši šampion Evrope sa u20 reprezentacijom Srbije, Aleksandar Bursać, oduševio je stručni štab španskog kluba. Bursać je postigao 13 poena, od kojih su mnogi dolazili u najvažnijim momentima, kada se meč lomio. Aleksandar se odlično uklopio u sve zahteve iskusnog stručnjaka, te ja jasno da mu odgovara njegov stil igre. Po svemu sudeći, vrlo lako bi od starta naredne sezone mogli da imamo još jednog člana u najboljem košarkaškom nacionalnom prvenstvu u Evropi. Bursać je prethodne dve sezone nastupao za ekipu Zadra, a godinama unazad je važio za jednog od zaštitnih znakova FMP-a iz Železnika.

Miletić je takođe pružio kvalitetnu partiju, a meč je završio sa 11 postignutih poena. Dušan je doskorašnji član Partizana, gde nije dobio dovoljno minuta kako bi pokazao znanje koje poseduje, pa je uoči nove sezone pojačao klub koji je u vlasništvu upravo njegovog saigrača, Marka Gasola.

FOTO: @basquetgirona/ Instagram screenshot

Osim legendarnog trenera Garsije i lidera tima Gasola, sa srpskim dvojcem na terenu sarađuje nekadašnji organizator igre Crvene zvezde, Kino Kolom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter