0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

POLUVREME U HUMSKOJ: Nica vodi od drugog minuta, Akal skinuo loptu sa gol linije i spasao Francuze! (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.22 u 21:49

Partizan je zaslužio više!

U okviru druge runde grupne faze Lige konferencija, fudbaleri Partizana dočekali su francusku Nicu. Utakmica na stadionu u Humskoj počela je u terminu od 21 čas, a glavni arbitar meča je premijerligaški sudija, Endru Medli. Posle 45 minuta borbe u srpskoj prestonici rezultat je 0:1.

Timovi su počeli utakmicu u sledećem sastavu:

Partizan (4-2-3-1): Popović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa, Traore – Andrade, Natho, Dijabate – Rikardo.

Nica (4-2-3-1): Šmajhel – Atal, Todibo, Dante, Brajan – Lemina, Tiram – Budaui, Pepe, Ilie – Labord.

Nica je ‘načela’ crno-bele već u drugom minutu susreta. Pogrešili su defanzivci u blizini kaznenog prostora i odmah je usledila kazna. Posle gužve u šesnaestercu, zakasnio je blok Svetozora Markovića, a Džo Brajan je hirurški precizno poslao loptu u mrežu domaćeg sastava.

Prvi korner Partizan je izborio u 8. minutu meča, dobro je centrirao, ali je loptu ‘boksovao’ čuvar mreže francuskog tima. Preuzeli su crno-beli kontrolu lopte u tim momentima, pa kroz pas igru pokušavali da dođu do gola favorizovanog rivala.

Bili su to dobri minutu za beogradski tim. Probio je Dijabate, centrirao desnom, slabijom nogom, a lopta je izbačena u korner. Živković je ponovo ubacio loptu iz ugla, a zatim je Traore šutirao visoko preko gola.

Ponovo je Partizan zapretio u 15. minutu, ali je Andrande očajno šutirao, iskosa, sa leve strane kaznenog prostora.

Nica je u narednih nekoliko minuta u dva navrata pretila iz kontranapada, ali uspeli su da se odbrane domaći.

Fudbaleri Nice su s vremena na vreme fenomenalnim potezima i brzim kombinacijama pretili domaćinu. Labord je u 26. minutu ušao u izgledu priliku, ali Popović je uspeo da zaustavi njegov udarac u bliži ugao. Gosti su iz samo nekoliko dodavanja uspevali da stvore šansu, iako je Partizan kontrolisao posed lopte.

Lemina je centrirao, Pepe spustio loptu, koja je nakon puta Ilije završila u korneru. Dante je posle udarca iz ugla šutirao glavom, ali odbranio je Popović.

Dobio je Partizan korner posle odlično istrčane kontre Dijabatea. Marković je šutirao glavom, a lopta je ponovo završila u korneru. Lako su gosti otklonili opasnost.

Pretio je povremeno vicešampion Srbije, a najbolju šansu propustio je Natho u samom finišu prvog dela igre. Izraleac je savladao golmana, ali je sa linije loptu skinuo desni bek, Atal.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter