1
Evrokupovi

FOTO: Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA NADIGRANA: Nikolić postigao utešni pogodak u Turskoj – Trabzon zaslužio 3 boda! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.22 u 20:37

Pokazali su kvalitet.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u drugoj rundi Lige Evrope od Trabzona rezultatom 2:1. Pogotke za tursku ekipu postigli su Marek Hamšik i Trezege, dok je na drugoj strani mrežu protivnika zatresao Veljko Nikolić u 89. minutu.

U prvih 10 minuta ovog susreta, nismo videli ozbiljnije prilike, ali jesmo nesmotrenost Kingsija Kangve. On je sa leđa povukao jednog protivničkog, zasluživši žuti karton. Domaći su preuzeli inciijativu i delovalo je da je sve u njihovim rukama.

FOTO: Crvena zvezda

U 15. minutu, Trabzon je imao dobru priliku, kada je jedan fudbaler šutirao sa oko 20 metara, a Borjan je sjajnom odbranom prebacio loptu u korner.

Pogodak za domaće videli smo već minut kasnije. Nakon dobrog centaršuta sa leve strane, Hamšik je sjajno zahvatio loptu glavom, dok ovog puta Milan Borjan nije imao šanse.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu Zvezda je imala u 33. minutu u kontranapadu. Bukari je odlično trčao po desnoj strani, ušao je u šesnaesterac i šutirao, ali je golman domaćih poslao loptu u korner.

Deluje da su u završnici prvog poluvremena, nešto konkretniji bili fudbaleri Crvene zvezde, ali nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika.

FOTO: Crvena zvezda

Početak drugog poluvremena doneo je ulazak Aleksandra Kataija umesto Slavoljuba Srnića.

Veliki problem za crveno-bele dogodio se u 63. minutu kada je drugi žuti karton dobio Kingsi Kangva.

Omaleni vezista prvo je zaradio žuti karton u 6. minutu susreta, kada je dosta nepotrebno povukao rivala sa leđa. Činilo se da Milojević neće morati da brine, jer Kangva uglavnom ne radi ‘prljave’ zadatke. Ipak, Kangva je u 63. minutu napravio kardinalnu grešku, kada je đonom po stopalu nagazio rivala i tako zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Potom je nakon velike greške Zvezde, stigla ekspresna kazna. Gosti su jednim dodavanjem stigli u stopostotnu priliku koju je Trezege iskoristio i tako povećao prednost na 2:0.

Trabzon je u nastavku meča potpuno dominirao sa igračem više, a jednu sjajnu priliku u 82. minutu spasao je Milan Borjan.

U 85. minutu turska ekipa je nakon centaršuta sa desne strane umalo stigla do trećeg gola, ali je fudbaleru Trabzona Eraković usporio loptu do koje je potom Borjan lako stigao.

Crvena zvezda do jedinog pogotka na ovom meču, stigla je u 89. minutu, kada je Veljko Nikolić zatresao mrežu Trabzona. Mustafa je sjajno pronašao Nikolića na manje od 15 metara od gola, a srpski fudbaler je bio siguran za 2:1.

VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter