0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

NEMCI PREPISALI RECEPT OD ČEHA: Ovako objašnajvaju eliminaciju najjače ekipe na turniru!

Objavljeno: 14.09.22 u 18:14

Domaćin završnice Evrobasketa, reprezentacija Nemačke, napravila je ogroman podvig u ‘Mercedes-Benz Areni’ u Berlinu. Ekipa koju sa klupe predvodi selektor Herbert deklasirala je favorizovanu Grčku. Nemci su ponizili Janisa Adetokumba i saigrače, sa ubedljivih 107:96. Trijumf je mogao biti još ubedljiviji, ali nakon dostizanja popularne ‘stotke’, ritam utakmice je opao.

Janis Adetokumbo je odigrao loš meč, i pored impresivne statistike, a čak je i isključen u drugom poluvrmenu. Nemci su svoju pobedu prokomentarisali na sledeći način.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

„Videli smo na koji način su Česi igrali protiv Grčke – pravili su zid sa trojicom igrača istovremeno. Jeste da su Dorsi i ostali mogli da šutiraju trojke, ali nama je prioritet bio da pokušamo da kopiramo način na koji je Češka igrala – dakle, zid i pomoć trojice-četvorice igrača“, izjavio je Maodo Lo.

Na to se nadovezao centar Danijel Tajs, koji je imao 16 skokova.

„Gledali smo njihov meč sa Češkom i odradili smo sjajan posao na Janisu. Isto je bilo i sa skokovima, drugo poluvreme je bilo savršeno za nas – bilo je važno što smo ih ograničili na šut po posedu“, ističe Tajs i dodaje:

„Od prvog dana leta, kada smo se sastali, rekli smo da želimo da osvojimo medalju. Grupa nam je bila teška, ali verovali smo u sebe“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter