0
Evrobasket 2022

Igor Rakocevic European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Srbija Serbia Trening 12.9.2017. Istanbul, Turska, 12. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

‘NAJSLABIJA GRUPA – FALIO NAM JE TREĆI IGRAČ’: Rakočević otkrio sve probleme Srbije na Evropskom prvenstvu! (VIDEO)

Objavljeno: 14.09.22 u 18:21

‘Nakon bitke lako je biti general’

Proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević otvoreno je govorio o eliminaciji reprezentaciji Srbije sa Evropskog prvenstva. Naša reprezentacija poražena je od strane Italije, a evo šta je bio najveći problem po mišljenju Rakočevića:

VESTI O EVROPSKOM PRVENSTVU:

‘Italijani su bili inspirisaniji, odlično su šutirali za tri poena, pogotovo u trećem i četvrtom periodu kada se lomila utakmica. Nama je nedostajao treći igrač, pogotovo na bekovskim pozicijama, a timovi koji mnogo šutiraju trojke isto tako slabo brane šut iza linije od 6.75 metara. Imali smo Marinkovića, koji je vrlo dobro počeo meč, pogodio je dve trojke i ulaz. Možda smo njega mogli malo više da iskoristimo u nekim momentima. Ponavljam, trebalo je da imamo još jednog raspoloženog u napadu da pomogne Jokiću i Miciću.’ – rekao je Igor i potom dodao:

‘Najveći problem je što smo imali ubedljvo najslabiju grupu na prvenstvu. Prošetali smo se, nismo imali nijdnu opasnu situaciju gde bi pobeda bila dovedena u pitanje. To nam je bilo neophodno. Znam da neki treneri vole da se izgubi u grupnoj fazi kako bi se ekipa ‘povezala’. To nas je takođe koštalo, Italija nam je bila prva ozbiljnija prepreka. Nismo uspeli da reagujemo u toku meča, da se suprostavimo njihovom šutu za tri poena. Iz iskustva znam, kada šut krene vrlo teško ga je zaustaviti, to mora ranije da se uradi.’ – zaključio je on u razgovoru za Sport Klub.

Igor je u dresu reprezentacije Jugoslavije osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine, kao i Svetsko prvenstvo godinu dana kasnije u Indijanapolisu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter