11
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

APR POTVRDIO: Ostoja Mijailović je novi predsednik JSD Partizan, a njegov plan za FK će oduševiti navijače! (FOTO)

Objavljeno: 14.09.22 u 14:22

Agencija za privredne registre (APR) izdala je i zvanično saopštenje u kojem piše da je Ostoja Mijailović novi predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

 „13. septembra ove godine je doneto rešenje registratora, na osnovu koga je izvršena promena podatka u JSD Partizan i u Registar upisan Ostoja Mijailović za zastupnika društva. Promena zastupnika izvršena je na osnovu dostavljenog zapisnika sa vanredne sednice Skupštine društva održane 12. septembra, odluke skupštine o razrešenju generalnog sekretara i odluke Upravnog odbora društva od 13. septembra ove godine o imenovanju Ostoje Mijailovića kao lica za zastupanje društva, donete na osnovu važećeg statuta društva“ piše u saopštenju, a dodaje se da dokumentacija u postupku registracije doneta u skladu sa zakonom.

„Odnosno da je u dostavljenom zapisniku sa vanredne sednice Skupštine konstatovan kvorum za održavanje i donošenje pomenutih odluka i to da je vanrednoj sednici prisustvovalo 15 klubova, koji raspolažu sa 52 od ukupno 93 glasa u skupštini, te da je odluka doneta u skladu sa važećim statutom društva“ u APR-u ističu i da je odgovoreno na dopis Milorada Vučelića, bivšeg predsednika JSD Partizan.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Agencija je pisanim putem obavestila Vučelića o sprovedenim radnjama registratora, te ga uputila na sudski postupak za poništavanje izvršene registracije, kao jedino pravno sredstvo za zaštitu svojih prava, koje je propisano članom 68. Zakona o sportu. Agencija za privredne registre, koja ima nadležnost za vođenje zakonom utvrđenih registara i evidencija, nema ovlašćenja za utvrđivanje zakonitosti postupka u kojem su doneti predmetni dokumenti, odnosno odluke, jer registrator donosi odluke na osnovu činjenica iz prijave, priloženih dokumenata i registrovanih podataka. Stoga, poništavanje registracije ili utvrđivanje ništavosti dokumenata i odluka dostavljenih u postupku registracije može da potvrdi samo sud“ piše u saopštenju.

S’ obzirom da je Ostoja već predsednik JSD-a, Sportal Blic je otkrio njegove planove za FK Partizan. Dakle, Mijailović želi da vrati dva čoveka u Partizan i to omiljenog trenera u crno-beloj javnosti, Marka Nikolića, kao i bivšeg fudbalera Danka Lazovića.

FOTO: STARSPORT

Danko Lazović bi došao na mesto Miloša Vazure, odnosno mesto generalnog direktora, dok bi Marko Nikolić imao ulogu menadžera, kao što je slučaj u Premijer ligi. To bi bio pravi presedan u srpskom fudbalu, jer do sada nijedan klub nije imao takvu funkciju. Slavoljub Muslin je svojevremeno zahtevao da dobije ovu funkciju, na šta Dragan Džajić nije pristao, pa će tako Partizan ostati bez funkcije sportskog direktora, odnosno tu funkciju će obavljati Marko Nikolić i u isto vreme biti trener crno-belih.

FOTO: STARSPORT
0
0

11 Komentara

  1. Vidim da se mnogi loze a pitam se da li su toliko naivni da misle da je ovaj pošten i da nema nekih drugih zamisli? Pa sama mu faca kaže da je prevarant i on je čovek ove vlasti, on je u vrhu SNS i zahvaljujući njima su stigli milioni i Zoc u KK. Sjasi Kurta da uzjase Murta i da pune svoje džepove. Nažalost…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter