0
Evroliga

Tornike Shengelia Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Baskonia in Belgrade, Serbia on November 23. 2017. (STARSPORT/Pedja Milosavljevic)

ŠENGELIJA TRI GODINE U CRNO-BELOM: Propustio je Evrobasket, ali ćemo ga gledati u Evroligi!

Objavljeno: 13.09.22 u 17:10

Spremni su za velika dela.

Nakon što je zbog povrede propustio Evrobasket, Tornike Šengelija je potpisao novi ugovor sa ekpom Virtusa iz Bolonje, aktuelnim šampionom Evrokupa. Italijanski tim će se samim tim, naredne godine takmičiti u Evroligi, a gruzijski reprezentativac je stavio paraf na dvogodišnji ugovor.

Takođe, u ugovori postoji klauzula da se po isteku, saradnja produži na još jednu godinu. Šengelija je proteklu sezonu počeo u ekipi CSKA iz Moskve, dok je potom zbog situacije u Rusiji, prešao u ekipu Virtusa.

Već izuzetno moćan tim, sa Šengelijom je bio apsolutni favorit za osvajanje Evrokupa, što je na kraju i učinjeno. Takođe, Virtus je uspeo da osvoji i titulu šampiona Italije.

Šengelija je afirmaciju u najjačoj ligi u Evropi stekao igrajući za Baskoniju u kojoj je proveo šest godina. Pre toga, igrao je u NBA ligi u ekipi Bruklina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter