0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

IMAO SAM SREĆE ŠTO ĐOKOVIĆ NIJE IGRAO: Alkaraz priznao ono što je svima bilo očigledno!

Objavljeno: 13.09.22 u 19:41

Zasluženo je osvojio US open.

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz novi je šampion US opena, a uz to, preuzeće i prvu poziciju na ATP listi. On je po osvajanju turnira u Americi priznao da bi sve bilo znatno drugačije da je Đoković igrao na US openu.

Ne želim da sebi odbijam ništa od zasluženog, ali činjenica je da ne igram u periodu kada su Rafa, Novak i Rodžer istovremeno na terenu. Imao sam sreću ili to nazovite kako hoćete što Đoković nije mogao da nastupi na US openu. Sve ima svoje razloge, ali to je realnsot.

Dejvis kup reprezentacija Srbije sastaće se upravo sa Španijom, a za sada je upitno da li će se mladi teniser naći u sastavu.

Veoma sam ponosan što sam kao prvi teniser sveta došao da pomognem ekipi. Uvek je posebno igrati u Dejvis kupu. Tamo je jedinstvena atmosfera i radujem se što ću biti deo tima – rekao je Alkaraz.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Po tom pitanju oglasio se i selektor Španije koji je rekao da se još ne zna da li će igrati protiv naše selekcije i da sve zavisi od oporavka.

Nadamo se da može da se oporavi što pre. Još ne znamo da li će moći da igra u sredu protiv Srbije – istakao je selektor Španije Brugera i dodao:

Videćemo kako se oseća, razgovaraćemo s njim. Što pre bude mogao da igra, to bolje. Ali način kojim je dobio tri meča u pet setova je neverovatan psihički i fizički napor. Najmlađi je prvi teniser sveta, nema mnogo reči za to.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter