0
Evrobasket 2022

FOTO: #EuroBasket 2022 @EuroBasket/ Twitter screenshot

DOMAĆIN POSLAO JANISA I EKIPU KUĆI: Nemci ponizili Grčku u Berlinu! (VIDEO)

Objavljeno: 13.09.22 u 22:42

Čak 17 pogođenih trojki za pobednički sastav!

Domaćin završnice Evrobasketa, reprezentacija Nemačke, napravila je ogroman podvig u ‘Mercedes-Benz Areni’ u Berlinu. Ekipa koju sa klupe predvodi selektor Herbert deklasirala je favorizovanu Grčku. Nemci su ponizili Janisa Adetokumba i saigrače, sa ubedljivih 107:96. Trijumf je mogao biti još ubedljiviji, ali nakon dostizanja popularne ‘stotke’, ritam utakmice je opao.

Bolje su Nemci otvorili utakmicu. Gosti nisu imali rešenje za neverovatne procente šuta za tri poena. Domaća selekcija je uspela da ubaci neverovatnih osam šuteva za tri poena, iz 11 pokušaja, u prvih sedam minuta utakmice. Janis Adetokumbo je uspevao da odoli strahovitom šuterskom arsenalu Nemačke, pa je Grčka zahvaljujući svom najboljem igraču održavala rezultatski priključak.

Bivši dvostruki MVP NBA lige nije mogao da se zaustavi. Grci su u potpunosti preokrenuli dešavanja na terenu, vratili su se u vođstvo i pokazali da neće odustati od borbe bez obzira na sjajnu igru domaće selekcije. Grčka je do kraja poluvremena stekla četiri poena prednosti (57:61).

Rafalna paljba selekcije Nemačke viđena je u trećoj deonici, dok su svim snagama zatvorili prilaze svom košu i ostavili Grke na ponižavajućih 10 poena za isto toliko minuta igre. Šruder je predvodio tim, dok u ključnim momentima Franc Vagner nije mogao da promaši Nemačka je treći period igre rešila u svoju korist sa ubedljivih 26:10, i već tada je bilo jasno da nema povratka u meč za izabranike Dimitrisa Itudisa.

Poslednja četvrtina pripala je Grcima, sa utešnih 24:25, a meč su zbog po dve zarađene tehničke, odnosno nesportske greške, završili Janis Adetokumbo i Denis Šruder.

Upravo je košarkaš Hjustona, Šruder, predvodio Nemce sa učinkom od 26 postignutih poena. Obst i Vagner su dodali po 19 dok je Tajs meč završio sa 13 poena i 16 skokova.

Janis je ubacio 31 poen, pratili su ga Larencakis sa 18 i Dorsi sa 13.

Nemačka će uz polufinalu igrati protiv Španije!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter