0
Košarka

FOTO: KSS

DAME U POHODU NA SVETSKO ZLATO: „Posvećena sam njihovom napredovanju, možemo da beležimo dobre rezultate!

Objavljeno: 13.09.22 u 12:40

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije putuje u Istanbul, gde će odraditi poslednje pripreme pred Svetsko prvenstvo, koje se igra od 17. septembra u Australiji. Selektorka naše selekcije, Marina Maljković, se ovim povodom obratila medijima unutar dvorane Ranko Žeravica.

 „Znate da smo mi u februaru u ovoj hali obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, što je ogroman uspeh za ovu decu. Ostvarili smo jedan veliki cilj posle smene generacija. Pripremni period smo iz medicinskih razloga uradili bez nekih igračica koje su planirane da budu nosioci igre ove reprezentacije. Imali smo i povredu Dragane Stanković, koja još nije spremna, kao i povredu Anđele Dugalić koja sigurno neće biti sa nama u Sidneju. Kao što znate, tri meseca smo radile naporno.“ rekla je trofejna selektorka, da bi potom nastavila.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

„Ove igračice su samim plasmanom na SP privukle svu moju pažnju i rešila sam da nemam svoje leto, nego da se posvetim njihovom napredovanju. Pokazale su jedan fanatičan rad u mnogim momentima i prosto mislim da možemo u budućnosti da beležimo dobre rezultate“ istakla je Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije.“

Srbija će se na Svetskom prvenstvu u Sidneju takmičiti u grupi sa Kanadom, Japanom, Australijom, Malijem i Francuskom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter