0
ATP

FOTO: Twitter/@usopen

ALKARAZOV TRENER NAKON ISTORIJSKOG USPEHA ŠPANCA: Svi će sada hteti da ga pobede, potencijal za najboljeg ikada!

Objavljeno: 13.09.22 u 10:25

Teniski svet definitivno ima svog novog vladara. Karlos Alkaraz je u finalu US Opena savladao Kaspera Ruda 3:1 (6-4; 2-6; 7-6(1); 6-3). Ovo je bio i direktan okršaj za prvo mesto za ATP listi, koje od danas pripada Alkarazu. Na taj način Karlos je postao najmlađi „broj 1“ u istoriji tenisa.

Njegov trener, takođe nekad prvi reket sveta, Huan Karlos Ferero, govorio je u superlativu o svom vunderkindu.

– Moj cilj je da Alkaraz bude na visokom nivou. Sada će svi biti motivisani da ga pobede. Ne znam koliko slemova može da osvoji u budućnosti, ali mislim da ima potencijal da bude jedan od najboljih ikada. Pokušaćemo – rekao je Ferero za zvanični sajt Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

– Karlosu su slabi ritern i servis, kontinuitet, sitni detalji. Dok ne ode u penziju, mora da radi na tim aspektima. Karlos ima svoje slabe tačke i na njima mora da radi – dodao je Ferero.

On već nekoliko godina sarađuje sa mladim španskim teniserom.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

– Kada je stigao na Akademiju, imao je 15 godina. Uložili smo mnogo rada u njegovo telo. Imao je brze ruke i noge, ali nije imao mišiće. Već sam mu rekao da je na 60 odsto svog potencijala. Ima još mnogo toga da poboljša. On to zna, nastavljamo da radimo. To što je prvi na svetu ne znači da više nema šta da se trenira. Morate da nastavite da radite kako biste osvajali turnire – istakao je Ferero.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter