0
Evrobasket 2022
Milan Gurović

Milan Gurovic Crvena Zvezda - Partizan ABA liga finale May, 27. 2022. Belgrade Serbia. 27.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

TEODOSIĆ I DALJE IGRA VRHUNSKI – SIGURNO BI POMOGAO: Gurović pričao o Italijanima, Jokiću i Bodirogi!

Objavljeno: 12.09.22 u 17:11

Ovo će mnogima otvoriti oči.

Legendarni srpski reprezentativac Milan Gurović, pričao je za televiziju K1 o iznenadnom porazu Srbije od Italije u osmini finala Evropskog prvenstva. On je istakao da smo imali otvorene šuteve, ali da nam je „ušla voda u uši“.

Upali smo u letargiju u drugom poluvremenu i siguran sam da kada bismo danas ponovo odigrali tu utakmicu, da bismo je dobili sa 20 razlike. Taj momak koji nam je dao onolike trojke, ja ne znam ni kako se zove ni gde igra. To mu se desilo juče i verovatno nikada više. Kvalitetnija smo reprezentacija od Italije, ali ušla nam je voda u uši. Imali smo otvorene šuteve, ali nismo ih pogađali – počeo je Gurović.

VESTI O EVROBASKETU:

Potom se dotakao i dalje goruće teme, oko odluke selektora Svetislava Pešića da otpiše doskorašnjeg kapitena Miloša Teodosića. Gurović je rekao da je iskusni plejmejker i dalje vrhunski igrač i da bi sigurno pomogao, ali da ne zna zbog čega nije dobio poziv.

Teodosić je vrhunski igrač i on i dalje može da igra vrhunski, i sigurno je da bi nam pomogao, ali šta se to dešavalo pa ga Pešić nije pozvao, to ne znam i ne želim da ulazim u odluke trenera. Svi momci su sjajni, ali čini mi se da nije bilo onog koji bi povukao ekipu i rekao „Ajde“. Kod nas je to bio Dejan Bodiroga, zato je i bio kapiten. Iako je delovao mirno, uvek je umeo da nas promrda.

Da li Svetislav Pešić treba da ostane selektor košarkaške reprezentacije Srbije?
Loading ... Loading ...

Na samom kraju, Gurović se dotakao i Jokića, za koga kaže da zaista niko ne može da ga zaustavi, ali da on nije mašina.

Jokića niko ne može da čuva, ali i on je čovek, nije mašina. Ne može samo na njega da se računa. Ostali momci se nažalost nisu iskazali. Utakmice u grupi nisu bile prava slika, jer Češka, Poljska, Finska… nisu našeg nivoa. Pregazili smo ih kao plitak potok. Kada je naišla prva malo ozbiljnija reprezentacija, zakazali smo – zaključio je Milan Gurović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter