0
Boks

FOTO: BSS

SRBIJI DVE MEDALJE NA JAKOM TURNIRU U POLJSKOJ: Šandrina zlatna – Rapaić srebrna!

Objavljeno: 12.09.22 u 16:10

Evropsko prvenstvo narednog meseca.

Niska medalja srpskog boksa nastavlja svoj kontinuitet. Za nova odličja za Srbiju pobrinule su se naše bokserke koju sun as obradovale i učinile ponosnim na izuetno jakom takmičenju održanom u Poljskoj. Otvoreni turnir za žene, 17. po redu održan je u Glivicama od 4. do 11. septembra 2022. Turnir sa velikom tradicijom i kvalitetom Silesian Open bio je pripremni za predstojeće IBA Omladinsko svetsko prvenstvo u boksu, EUBC Evropsko prvenstvo u elitnom boksu za žene i EUBC Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu. Ženski turnir u Poljskoj održan je u kateogrijama elita, mlade i juniore, a srpski tim se kući vraća okićen sa dve medalje.

Pobedničko postolje, srpsku himnu i zlato oko vrata izvojevala je Natalija Šadrina u kategoriji do 63 kilograma. Na putu do zlata Natalija je savladala Saru Beran iz Hrvatske, Ludberg Jani iz Švedske iz Kanforu Asunatu Italije.

“Zadovoljna sam mečevima u Poljskoj. Jak turnir I sjajna provera pred Evropsko u Crnoj Gori. Daću sve od sebe da ponovim rezultat iz Poljske na Evropskom I osvojim zlato za Srbiju na šampionatu Starog kontinenta. Mislim da je vreme za pobedničko postolje I himnu Bože pravde na Prvenstvu Evrope za žene. Spremna sam za tu misiju” – rekla je reprezentativka Srbije Natalija Šadrina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Srebrnu medalju na renomiranom takmičenju u Poljskoj za Srbiju je osvojila Aleksandra Rapajić u kategoriji do 70 kg pobedom nad Kazahstankom Askarom Balzhan i Poljakinjom Julijom Mihalek. Zaustavljena je u borbi za zlato od Tajlanđanke Manikon Baison.

Srbiju su na Silesian Openu u Poljskoj pored Natalije i Aleksandre predstavljale: Snežana Šiljković – 48kg, Jelena Zekić – 57kg, Milena Matović – 66kg, predvođene trenerom Markom Tubićem.

EUBC Evropsko prvenstvo u elitnom boksu za žene biće održano u Crnoj Gori od 11. do 23. oktobra 2022.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter