0
ATP

FOTO: Twitter/@usopen

NOVI GOSPODAR SVETSKOG TENISA ŠALJE ŽESTOKU PORUKU: „Uživam u trenutku, ali sam i dalje „gladan“ – ne želim da stanem ovde!“

Objavljeno: 12.09.22 u 09:36

Uzbuđen je bio posle pobede Karlitos.

Fantastični Karlos Alkaraz osvojio je svoj prvi grend slem pobedvši Kaspera Ruda u finalu US Opena sa 3:1. Videli smo odličan meč na Artur Eš stadionu, a odlučujući je čini se bio treći set koji je Španac u taj-brejku rešio u svoju korist. Prethodno se na rezultatu 6:5, na svoj servis suočio sa dve brejk i set lopte Ruda.

Mislim da sam tokom ove dve nedelje uspeo da prevaziđem sebe. Odigrao sam neke sjajne mečeve, bio je to visok intenzitet tokom dve nedelje, a nikada ranije nisam uradio tako nešto. Veoma sam srećan. Nikad nisam mislio da ću postati prvi igrač sveta sa samo 19 godina, sve se dogodilo tako brzo. O tome sam sanjao otkad sam bio dete, kada sam počeo da se bavim tenisom. – započeo je Karlos.

FOTO: Twitter/@usopen

Posle Sinsinatija i Toronta sam pomalo izgubio radost igranja, osećao sam pritisak. Nisam se osmehivao na terenu, a onda sam shvatio da treba da uživam u tenisu jer ga ja mnogo volim. Uživam u ovom trenutku, ali sam i dalje ‘gladan’. Ne želim ovde da stanem. Nadam se da ću na ovoj poziciji ostati mnogo nedelje, nadam se i mnogo godina. Osećaj je sjajan i boriću se da ga što duže zadržim. – rekao je novi svetski „broj 1“.

Komentarisao je i trenutak kada je shvatio da je prvo mesto ATP liste skroz realno za njega.

Kada sam osvojio turnir u Majamiju, postalo mi je jasno da mogu da se domognem vrha ATP liste – tada sam beležio sjajne pobede u nizu i dobio sam samopouzdanje. Pisali su mi mnogi posle ove titule, video sam i poruku od Nika Kirjosa, ali iskreno, još nisam stigao da je pročitam. – izjavio je Španac.

FOTO: Twitter/@usopen

Naravno odmah se počeo porediti Alkaraz sa njegovim idolom, Rafaelom Nadalom. Novinari su konstatovali da sada Španija ima dva aktivna igrača koja su grend slem šampioni.

Rafa ima 22 titule, a ja jednu. Sada je moj red. – rekao je Alkaraz.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter