1
Ostali sportovi

MOMCI KOJI SA PONOSOM PREDSTAVLJAJU NAŠU DRŽAVU: Datunašvili i Arsalan osvojili dva zlata za Srbiju! (FOTO)

Objavljeno: 12.09.22 u 10:31

Svetsko prvenstvo u rvanju održava se u Beogradu.

Drugog dana Svetskog prvenstva, Srbija je upisala čak dve zlatne medalje. Titulu svetskog šampiona u kategoriji do 87 kilograma odbranio je Zurabi Datunašvili, dok je u kategoriji do 72 kilograma svetski prvak postao i Ali Arsalan, takođe u grčko-rimskom stilu.

Arsalan je u finalu savladao Azerbejdžanca, Ulvija Ganizadea, rezultatom 7:4. Sa druge strane, Datunašvili je svetsku titulu iz Osla odbranio pobedom nad Dancem Turpanom Bisultanovom – 6:2.

Imao sam taktiku, ali mi se ukazala prilika da kompletiran bacanje i osvojio sam četiri poena. Bisultanov je mlad momak, osvojiće zlato kasnije u karijeri. Možda će za tri godine moći da me pobedi. – rekao je Zurabi Datunašvili, momak koji je Srbiji doneo i bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Datunašvili je rođen u Gruziji, a za tu državu nastupao je sve do 2020. godine kada se sukobio sa ljudima iz tamošnjeg Saveza. Na poziv sunarodnika koji takođe nastupa pod zastavom SrbijeMihaila Kadžaje, Zurabi je odlučio da će nastupati za državni tim Srbije. Našoj reprezentaciji doneo je već nekoliko medalja, a ranije tokom godine osvojio je i zlato na Evropskom prvenstvu.

Sa druge strane Ali Arsalan je postao četvrti svetski šampion iz Srbije u istoriji. Ovaj 27-godišnji momak rođen je u Iranu, a predstavljajući tu državu 2017. godine osvojio je bronzu na svetskom šampionatu. Tokom ove godine i Srbiji je doneo bronzu, samo sa Evropskog prvenstva.

O ovome sam sanjao i sada sam taj san pretvorio u činjenicu. Ne znate koliko je muke potrebno da bi se došlo do ovog trenutka. Ne znate šta znači biti svetski šampion. Svima u Iranu i Srbiji koji ste me podržavali – hvala vam! – rekao je Arsalan.

SP se nastavlja danas u Štark Areni, a Srbija ima šansu da se domogne još dve zlatne medalje s obzirom da se u finalima nalaze Sebastijan Nađ i Mate Nemeš.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter