0
Ostali sportovi

FOTO: MUP Srbije

OTVORENO SVETSKO PRVENSTVO U RVANJU: Vulin pozdravio učesnike.

Objavljeno: 11.09.22 u 20:41
U Beogradu je u nedelju popodne održana ceremonija svečanog otvaranja Svetskog prvenstva za seniore u rvanju.  Na otvaranju su govorili ministar MUP Aleksandar Vulin, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović. Ministar unutrašnjih poslova Srbije je pre svog obraćanja zamolio goste, posetioce i takmičare da velikim aplauzom pozdrave momke i devojke sa Vojne akademije koji su nosili srpsku zastavu na početku programa, i dodao da oni zaslužuju svako poštovanje zato što će čuvati i štititi Srbiju i srpski narod.
Srbija je zemlja pobednika, Srbija je zemlja boraca, a rvači jesu pobednici, jesu borci, jer onaj ko može da posveti svoj život borbi sa drugim, ali i borbi sa sobom jeste pobednik i jeste borac, a takvi su Srbi. Vi koji ste došli, koji prvi put dolazite u ovaj lepi grad i ovu prelepu zemlju, znam da ste možda imali puno predrasuda, znam da su vam govorili o zemlji koja je poznata više po ratovima nego pobedama i uspesima, ali isto tako znam da ćete videti da su vas češće lagali, nego što su govorili istinu o Srbima i Srbiji, a kad se vratite u svoje domove, znam da ćete vi govoriti istinu o Srbima i Srbiji i da ćete biti naši ambasadori, jer ko jednom dođe u ovaj grad i ovu zemlju, ne može da joj se ne vrati i ne može da je ne zavoli – istakao je Aleksandar Vulin.
FOTO: MUP Srbije
Ministar je dobio veliki aplauz na obraćanju a stranim gostima je poručio.
Daćemo vam priliku da se borite, ali više od svega, daćemo vam priliku da upoznate ono najbolje i najvrednije u Srbiji – Srbe. Da upoznate ljude ovog grada, da upoznate ljude ove zemlje. Neka borbe budu poštene, neka budu čvrste, neka budu teške, neka budu vredne pamćenja i vredne ponavljanja, neka pobede najbolji, a posebno ako su ti najbolji pod zastavom Srbije.
FOTO: MUP Srbije
Članovi nedavno osnovame Sportske jedinice MUP Srbije su Strahinja Despić i Sebastijan Nađ,  reprezentativci Srbije, koji takođe, nastupaju na  Svetskom prvenstvu a ministar je gledao pobedu Nađa u polufinalu. Despić i Nađ su letos osvojili zlatne medalje na Svetskim igrama policajaca i vatrogasaca u holandskom Roterdamu.
Na otvaranju smo videli i ministra sporta Vanju Udovičiča, sa članovima svog tima, kao i pomoćnika ministra MUP Vladimira Ilića, načelnika UKP Bogdana Pušića, generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, gradskog sekretara za sport Beograda Nikolu Penića, pokrajinskog sekretara Daneta Bastu, narodnog poslanika i nekadašnjeg boksers Ivana Ribaća i mnoge druge. Svi mečevi SP u rvanju održavaju se u beogradskoj Areni.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter