0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

ODLIČNI MARKANEN ISPRATIO HRVATE KUĆI: Finci su u četvrtfinalu, agonija komšija se nastavlja!

Objavljeno: 11.09.22 u 16:33

Košarkaši Finske su u okviru osmine finala Evrobasketa savladali selekciju Hrvatske rezultatom . Ceo meč je manje više prošao u egalu, ispraćen velikom nervozom nominalnih gostiju usled par sudijskih odluka 94:86. Ipak, skandinavski tim je na krilima Laurija Markanena i ogromnim padom rivala u poslednjoj deonici, uspeli da dođu do pobede.

Upravo je krilni centar Čikago Bulsa bio najbolji pojedinac na meču sa sjajnih 43 poena, uz to je dodao i deset skokova, a jedinu pravu pomoć je, u poenterskom smislu, imao u vidu Sasua Salina sa 17 poena, odnosno Edona Mađunija sa 15 ubačenih koševa. Kod komšija se najviše istakao Bojan Bogdanović sa 23 poena.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

Takođe mora se napomenuti da je Markanen imao sjajan pogodak kada je na kraju treće deonice ostala jedna desetinka, njemu je to bilo dvoljno da dovede svoj tim u prednost, a i meč je završio jednom fenomenalnom trojkom.

Među osam najboljih Fince čeka ekipa Španije, pa će to biti ogroman izazov za tim sa samog severa Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter