0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NENAD LALATOVIĆ PRED VOŽDOVAC: Kada se sve sabere i oduzme, smatram da bi za nas pozitivan rezultat bio da ostanemo neporaženi!

Objavljeno: 11.09.22 u 14:52

Fudbaleri Radničkog u ponedeljak od 18 sati gostuju Voždovcu u 11. kolu Superlige Srbije.

Radnički je trenutno 14. na tabeli sa devet bodova, dok je Voždovac šesti sa 17 bodova.

Nenad Lalatović će sa klupe predvoditi niški tim u jednoj takmičarskoj utakmici prvi put posle proleća 2019. godine.

„Gledao sam utakmicu Voždovca protiv Vojvodine, analizirali smo i te prethodne, koje su dobili. Prijatno su me iznenadili. Imaju dosta mladih igrača, brzi su gore i po bokovima, njihovi igrači koji se ubacuju iz drugog plana mogu da naprave problem. Dobro se i organizovano brane. U svakom slučaju, sve pohvale njihovom treneru, koji je to odlično posložio, u svakom trenutnu se zna ko šta radi na terenu. Voždovac je moj prvi superligaški klub u trenerskoj karijeri, veoma ih poštujem. Ali, mislim da nas ne mogu ničim iznenaditi. Igra se na podlozi na kojoj inače ne treniramo, što je još jedna njihova prednost. Kada se sve sabere i oduzme, smatram da bi za nas pozitivan rezultat bio da ostanemo neporaženi. U ovom mini ciklusu od dve utakmice do reprezentativne paiuze, ja bih bio zadovoljan sa učinkom od četiri do šest bodova“ poručio je Lalatović nakon poslednjeg treninga na Čairu.

Šest dana rada sa ekipom bilo je sasvim dovoljno da stekne sliku o tome šta je zatekao u Nišu.

„Moram da ih pohvalim, odlično su trenirali u ovom periodu. Prijatno sam iznenađen njihovim kvalitetom. Malo su se žalili da su umorni, pokušali smo da ih osvežimo, većina treninga je bila taktičke prirode. Videćemo, ponavljam, u reprezentativnoj pauzi da li treba eventualno da podignemo fizičku spremu, imaćemo vremena za za jedno 20 odsto. Tada ćemo imati prostora za to. Puno smo i pričali, svesni su da je devet od mogućih 30 bodova premalo, da nam konkurenti za Evropu beže i više od 10 bodova. To je mnogo, ali ne i nedostižno. Moramo već od Voždovca i rezultatski da se konsolidujemo. Svaki igrač će dobiti jasne zadatke, jedan da ih ne sprovede u delo, nećemo uspeti da ne izgubimo na krovu“ rekao je Lalatović.

Dobio je Lalatović i dva konkretna pitanja na pres konferenciji, a tiču se Save Petrova i njegove prave pozicije u timu, kao i Giorgija Papunašvilija.

„Ja volim da igrač igra na svojoj prirodnoj poziciji. Krilo da igra krilo, bek beka, zadnji vezni zadnjeg veznog. A ne da im menjam pozicije, samo da bi svi bili zadovoljni jer igraju. Što se Petrova tiče, ja njega izuzetno cenim, hteo sam da ga dovedem još kad sam bio u Kragujevcu. Mislim da on može da se snađe i na krilnoj poziciji. Sad, svaki trener ima neke svoje zahteve, ali brzo će se on snaći kod mene. E sad, Papunašvili, kada sam došao, bio sam jako nezadovoljan posle prvog treninga. Nisam tada ni znao ko je on. Posle sam ga pozvao u kancelariju i objasnio neke stvari. Imaš strašan ’si-vi’, ali to ti kod mene ništa ne znači ako ne daješ 120 posto na svakom treningu. Onda će ovde svi da te cene. Igrao si za velike klubove, ali Radnički sada mora da ti bude najveći. I, pravo da vam kažem, popravio se. Ako tako nastavi, istesaću ja njega tokom pauze, biće on pojačanje za nas“ zaključio je Lalatović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter