0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

EDO MURIĆ NAKON BELGIJE: Zabavno je igrati sa Dončićem!

Objavljeno: 11.09.22 u 13:55

Slovenija je savladala Belgiju u osmini finala Evrobasketa rezultatom 88:72.

Po rezultatu deluje da su Slovenci bili mnogo bolji protivnik, ali nije bilo baš tako, bar ne do poslednjih 8 minuta. Belgija je prvi put povela na meču u četvrtoj četvrtini, ipak. Belgijanci su izgubili snagu u završnici pa je Slovenija pokazala zašto je jedan od 3 najveća favorita za osvajanje.

„Ne mislim da smo glavni favoriti, ali jesmo među favoritima. Nekoliko je kandidata – recimo Francuska, uvek je vetar u leđa kada dobiješ utakmicu na način kao što su oni dobili Tursku. Tu su i Grčka i Srbija. Mislim da od četvrtfinala svako svakoga može da pobedi, svi su opasni“ započeo je Edo Murić, a onda se osvrnuo na saigrača, Dončića i Janisa Adetokumba, koji su jedina dva igrača koja su ubacila na jednom meču preko 40 poena na ovom Evropskom prvenstvu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Obojica su neverovatni igrači, izdvajaju se u odnosu na ostale. Protiv Francuske smo igrali bez Tobija, tako da je Luka morao dodatno da povuče. To pokazuje koliko je veliki igrač, skoro sam je pobedio Francusku“ rekao je bivši košarkaš Partizana pa dodao.

„Zabavno je igrati s Dončićem. On je normalan momak, ne ponaša se kao zvezda i poštuje sve. Srećan sam što je Slovenac i što je moj prijatelj, borićemo se zajedno do kraja“ zaključio je Murić.

Dončić je na poslednja tri meča prvo dao Nemačkoj 36, zatim Francuskoj 47 i Belgiji 35 poena. Nestvarno! Reprezentacija Slovenije će se u četvrtini finala sastati sa Poljskom, koja je bila bolja od Ukrajine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter