0
Košarka

FOTO: FIBA

BASKETAŠI SAVLADALI POLJSKU: Čeka ih Holandija u polufinalu EP!

Objavljeno: 11.09.22 u 15:48

Basketaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva koje se tekućeg vikenda igra u Gracu pobedom nad selekcijom Poljske rezultatom 21:18.

Naredni rival timu koji brani zlato biće bolji iz okršaja između Holandije i Austrije, a polufinalni okršaj na programu je do 19.20.

Kroz istoriju velikih reprezentativnih mečeva, uvek se susret sa Poljskom nosio određenu dozu neizvesnosti. Uprkos promeni u sastavu, kada više ne igra Majkl Hiks, Poljaci su bili motivisani u uvodnim minutima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U prva dva minuta igre, Srbija je prodorima stizala do poena, pa su vodili sa 3:1, ali nakon prekršaja, Poljaci su izjednačili. Na opšte oduševljenje, evo i prve dvojke Srbije i to Dejana Majstorovića, ali već u narednom napadu, Poljaci uzvraćaju.

Sredinom duela, kada je ličilo na egal, Poljaci su uspeli da prvi naprave najveću prednost, 10:7, ali stiže i nova dvojka Majstorovića, a potom i zakucavanje Stojačića. Bio je ovo meč srpskog kapitena, koji je potom bio siguran sa penala, pa ubacio sa distance, a zatim i pod košem.

Vezao je Stojačić i šesti poen za manje od minut, i Srbija je bila na +2, 17:15. Stigla je i Majstorovićeva dvojka i polufinale je već bilo na dohvat ruke. Dve dobre akcije na Vasića pod košem i eto Srbije među četiri najbolja tima starog kontinenta.

Srbija: Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter