0
Domaći fudbal

Milos Pantovic Vozdovac - Kolubara Superliga Srbije 22.8.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

TRENER VOŽDOVCA PRED RADNIČKI: „Svesni smo da neće biti lako!“

Objavljeno: 10.09.22 u 14:04

Veoma zanimljiva utakmica nas očekuje.

U okviru 11. kola Super lige Srbije, fudbaleri Voždovca dočekuju niški Radnički u ponedeljak od 18 časova na svom stadionu.

Za Zmajeve ova utakmica dolazi posle poraza od Vojvodine u prošlom kolu (2:1), te je šef stručnog štaba gospodin Nikola Puača svestan važnosti duela i sa psihološkog aspekta.

Za nas je pre svega jako važna reakcija ekipe posle teškog gostovanja u Novom Sadu i da se ta dobra energija prenese na naredne dve utakmice koje igramo kod kuće. Svesni smo da to neće biti lako jer nam u goste dolaze dva izuzetno kvalitetna tima, dva predstavnika Srbije na evropskoj sceni i sa maksimalnim respektom ulazimo u te mečeve koje igramo na Krovu.

Filip Damjanovic Crvena Zvezda – Vozdovac Superliga Srbije, Super, Liga 13.8.2022. Aug. 13. photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Biranim rečima je trener beogradskog tima govorio o sledećem rivalu, koji uprkos poziciji na tabeli važi za favorita.

Radnički igra napadački fudbal, postižu dosta golova, promenili su stručni štab i sigurno će izazvati pozitivnu reakciju kod momaka. Mi smo fokusirani na naš stil igre, na pripremu igrača da, kako fizički tako i taktički, najbolje iznesu zadatke koji su postavljeni pred njima.

Iako se Nišlije trenutno nalaze na 13. mestu na tabeli domaćeg šampionata sa devet osvojenih bodova, taj podatak ne treba da zavara, s obzirom da je igrački kadar formiran za visoke domete i uz velika ulaganja.

Nesrećna eliminacija u kvalifikacijama za Ligu konferencija i težak raspored na početku ligaškog dela kumovali su da rezultati ne budu u skladu sa očekivanjima. Ipak, sigurno je da će na prevazilaženje krize uticati angažman Nenada Lalatovića, fudbalskog stručnjaka koji je jedno vreme bio trener i kluba iz Zaplanjske, a sada je bogatiji i za internacionalno trenersko iskustvo.

Najveća opasnost po gol Zmajeva biće centarfor Štulić, koji je ove sezone u odličnoj formi i već ima sedam pogodaka na svom kontu. Tu su još Marjanović i Aksentijević, koji imaju veliko superligaško iskustvo, kao i letošnja pojačanja Rosić, Ajdar, Cvetković, Dimić, Petrov, ali kvalitet je prisutan u svim linijama tima iz Niša.

Derbi dva tima koji su prošle sezone završili na petom i šestom mestu biće ujedno i poslednja utakmica 11. kola, a karte će biti u prodaji na drugom spratu Tržnog centra Stadion od 10 časova do početka utakmice. Televizija Arena Sport prenosiće ovaj duel na svom prvom Premijum kanalu.

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter