0
ATP

FOTO: Twitter/@usopen

ODLIČNA POLUFINALA US OPENA: U finalu direktna borba za prvo mesto na ATP listi! (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.22 u 12:05

Odlično veče u Njujorku je iza nas.

U prvom polufinalnom duelu snage su odmerili Karen Hačanov i Kasper Rud. Slavio je Norvežanin i tako postao prvi čovek rođen u toj državi koji se plasirao u finale US Opena. Nakon tri sata i tri minuta igre sa ukupnih 3:1, norveški teniser je proslavio plasman u finale.

Prvi set je bio najdramatičniji i trajao je tačno sat vremena. Nakon sjajne borbe u taj-brejku, uvodni set odlazi na stranu Ruda 7:6 (7-5). Igra Karena Hačanova se potpuno raspala u drugom setu, pa je Rud rutinski osvojio isti rezultatom 6:2.

Ruski teniser je karakter pokazao u trećem setu. Uspeo je da iskoristi pad koncentracije Ruda i brejkuje ga za 7:5 u korist Rusa u trećem setu.

Međutim za nešto više nije imao snage, četvrti set je u potpunosti pripao Rudu koji ga je osvojio sa 6:2, za ukupnih 3:1.

Za Kaspera Ruda, ovo će biti drugo finale Gren Slema u karijeri. Prvo je igrao ove godine na Rolan Garosu gde je poražen od Rafaela Nadala – 3:0.

U drugom polufinalnom susretu videli smo još veću dramu, a Karlos Alkaraz uspeo je da slomi otpor Frensisa Tijafoa nakon više od 4 sata igre – 3:2 (6:7; 6:3; 6:1; 6:7; 6:3).

Prvi set je protekao bez brejkova, a onda u taj-brejku Tijafo dolazi do vođstva 6:3, ali ne uspeva da iskoristi tri vezane set lopte. Ipak, pri rezultatu 7:6, uspeo je da iskoristi četvrtu set loptu i rezultatom 8:6 u taj-brejku dođe do prvog seta u meču.

Naredna dva seta, Alkaraz je Amerikancu dozvolio da uzme samo četiri gema – 6:3; 6:1!

U četvrtom setu, Alkaraz je pri rezultatu 5:4 za njega i servisu Tijafoa imao brejk i meč loptu, međutim nije uspeo tada da završi meč. Do tog seta je došao Frensis i to ponovo kroz taj-brejk.

Karlos je odmah na startu poslednjeg seta uspeo da brejkuje Tijafoa i povede sa 2-0, međutim Amerikanac je brzo uzvratio i stigao do 2-2. Kada je trebalo da potvrdi brejk, Tijafo je doživeo pomračenje – izgubio je svoj servis gem bez osvojenog poena. Do kraja Alkaraz je uspeo da napravi još jedan brejk i osvoji peti set rezltatom 6:3.

Finale je na programu sutra od 22 časa po našem vremenu, a pobednik ovog meča će par sati nakon završetka istog postati vodeći na ATP listi.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter