0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

MELI PRED SRBIJU: Lepota košarke je to što je sve moguće! (FOTO)

Objavljeno: 10.09.22 u 11:06

Reprezentativac Italije, Nikolo Meli izneo je očekivanja pred osminu finala Evrobasketa i prihvatio ulogu autsajdera.

Košarkaš Olimpije Milano gleda na duel sa Srbijom, kao na najveći meč koji će odigrati cela generacija košarkaša italijanske reprezentacije.

“Svesni smo da je Srbija veliki favorit u ovoj utakmici, to su činjenice, to je statistika, ali lepota košarke je to što je sve moguće“ ističe da Srbija ne zavisi od jednog igrača (Jokića), a on to najbolje zna jer sa našim košarkašima susretao i u NBA ligi, kao i Evroligi.

Srbija definitivno ima snagu na svim pozicijama i ne zavisi samo od jednog igrača. Da, Jokić vam je najvažniji igrač u timu, pritom je među najboljim, ako ne i najbolji igrač na svetu. Opet, tu su Micić, Lučić, Gudurić, Kalinić… Sigurno ću nekog zaboraviti. Toliko je dobrih igrača u vašem timu, zato će biti teško“ pokazali su Italijani prošle godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre da mogu da nas iznenade, ipak, naš tim je tada izgledao drugačije.

FOTO: STARSPORT

“Nemamo mnogo šansi, jer je Srbija mnogo bolji tim od nas. Ali, šanse i dalje postoje za nas. Nikada nije tako da ona druga strane ostane sa nula procenata šansi. Čak i da je 99-1 odsto u korist Srbije, izaći ćemo na parket, igraćemo sa vatrom srcem, pokušati da pobedimo i prođemo dalje“ dotakao se Meli i velikog peha koji je zatekao Italiju uoči starta Evrobasketa, a to je povreda najboljeg košarkaša, Danila Galinarija.

“Ta povreda nas je mnogo uzdrmala, on je jedan od naših ključnih igrača. Galo je bez sumnje jedan od najtalentovanijih igrača u istoriji italijanske košarke. Za nas je to veliki gubitak. Prošlo je dosta vremena od utakmice u Hamburgu, tako da se oseti napredak. Bolji smo kao tim nego što smo bili tada, baš kao i Srbija. Znamo se bolje, imamo iskustvo, igrali smo utakmice i neke stvari u našoj igri smo promenili kako bismo izašli spremniji Srbiji na crtu. Svakako, očekujem drugačiji meč“ za kraj je Nikolo dotakao grupne faze, za koju smatra da Italija nije odigrala loše.

“Nismo mi odigrali toliko lošu grupnu fazu, samo nismo igrali odigrali dobro protiv Ukrajine, što je kompromitovalo našu poziciju u grupi. Onda je Estonija dobila jednu utakmicu, a igre Ukrajine su mnogo toga promenile za nas. Odradili smo dobar posao protiv Hrvatske i Estonije, suprotstavili smo se Grčkoj, sada je kompletan fokus na utakmici sa Srbijom“ zaključio je Nikolo Meli.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter