1
Domaći fudbal

head coach Gordan Petric Radnicki Kragujevac v Partizan, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium Cika Daca on August 28, 2022 in Kragujevac, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

GLEDAM DIJABATEA KAO DETE: Petrić istakao da bi sve osim pobede nad Mladosti bila katastrofa! (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.22 u 17:04

Svestan je odgovornosti.

Fudbaleri Partizana sastaće se u nedelju od 19.30 časova sa ekipom Mladosti iz Lučana u 11. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije. U susret tom duelu, trener crno-belih Gordan Petrić, obratio se na konferenciji za medije, naglasivši da bi sve osim pobede bila katastrofa za njegov tim.

Mi smo sutra favoriti. Sve osim pobede bila bi katastrofa i loš rezultat za nas, onda bismo se vratili na staro. Gledao sam uživo Lučane protiv Čukaričkog. Iskusna ekipa, imaju Neška u stručnom štabu koji zna da se takmiči, zna da igra. Mi se pitamo sutra – počeo je Petrić.

Vicešampion Srbije od starta sezone u domaćem šampionatu, ne zna za pobedu u Humskoj. Partizan je remizirao sa Zvezdom 1:1, pa i sa TSC-om 0:0, dok Petrić ističe da će pre pauze imati čak 8 duela na domaćem terenu.

Eto zašto pre pauze imamo osam utakmica kod kuće, od mogućih 11, to moramo da iskoristimo da osvajamo bodove. Igrači sutra treba ponovo da se dokazuju. Sutra mogu svi da kažu da oni ne znaju da igraju fudbal, ako se nešto desi, i to je to. Igrači koji nisu igrali u Češkoj, imali su juče jači trening, videćemo pred trening ko će igrati, ali može da bude isti sastav kao u Češkoj. Povratna informacija od igrača mi je bitna.

head coach Gordan Petric (C) spak with players Ricardo Gomes Fousseni Diabate Marko Zivkovic Ljubomir Fejsa
Partizan v Hamrun during the UEFA Conference League Play-Off First leg Season 2022/2023
Beograd, 18.08.2022.
foto: Starsport.rs ©

Potom je trener Partizana otkrio da neće moći da računa na Meniga, dok je prokomentarisao igre Dijabatea, koji deluje kao najbolji igrač crno-belih u ovom momentu.

Dijabate, rekao sam da se igra fudbala, da mora da bude konkretniji. On je to počeo da radi, gledam ga kao dete, navikao se na klub i grad, i majka mu je došla. Lakše je kad je stranac u prijateljskoj zemlji, prepoznat je od prvog dana. On napreduje, ali svi napreduju.

Na samom kraju, Petrić je otkrio i koji mu je to savet dao Aleks Ferguson.

Kad dođete na to da uzimate igrača, nemate veliki izbor. Ne bih voleo da pogrešimo u izboru. Voleo bih da napravim balans. Ja sam stalno pričao o balansu, ali ranije kao igrač nisam znao šta je to. To sam pitao Fergusona. Pitao sam zašto mu je O“Šej igrao desnog beka. On mi je rekao: „Balans“. Kad igraš Premijer ligu, treba ti šest visokih igrača da bi branio prekide. Ja bih voleo da imam taj balans. Ako imam tri igrača slična – Belić, Traore, Fejsa, treba mi različitost. U tom balansu bih voleo da ne pogrešim – zaključio je Gordan Petrić.

VESTI O PARTIZANU:

0
0

1 Komentara

  1. Sta kaze „balans“a Zivkovic od metar i frtalj igra beka, decko voli ofanzivu i nije los ali je zato velika rupa u odbrani. Igramo sa tri centralna i opet se protivnicke ekipe nadadose golova !? Sta rade ostali deo ekipe, gde oni igraju, kako se postavljaju i koliko pomazu odbrani !? To je pitanje za Petrica, to je njegov posao kao i posao Nadja na treninzima, pa nekada su oni igrali uspesno odbranu, zasto to ne mogu da sprovedu sa ovim igracima, jedino ako nisu limitirani !?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter