2
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR PETROVIĆ O POREĐENJU DONČIĆA SA DRAŽENOM: Evo šta je rekao brat legendarnog košarkaša!

Objavljeno: 10.09.22 u 08:16

Nakon partije koju je pružio Luka Dončić protiv reprezentacije Francuske u grupnoj fazi Evrobasketa, mnogi su krenuli da ga porede sa Draženom Petrovićem.

Brat pokojnog i legendarnog košarkaša, Aleksandar Petrović dao je svoj komentar na ovo poređenje.

„Da, čuo sam te komentare, a povod je bio plaženje jezika i lakoća kojom igra, ali moram da kažem da je Dražen većinom igrao na znatno drugačiji način nego Dončić – tj. kao kao bek-šuter koji je izlazio iz blokova. Ovako kako danas Dončić igra, kao plejmejker, i kakvu slobodu ima u igri, Dražen je igrao jedino kod Dude Ivkovića na Evrobasketu 1989. godine“ započeo je popularni Aca Petrović, a onda nastavio.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Uz dužno poštovanje prema Sloveniji, Dražen je tada pored sebe imao igrače kao što su Kukoč, Rađa, Divac, Paspalj i drugi, pa nije mogao da ‘trpa’ kao danas Luka pored saigrača koje ima. Taj EP 1989. je ujedno bilo najdominantnije Evropsko prvenstvo u istoriji jer je reprezentacija Jugoslavije sve redom pobeđivala tridesetak razlike, uključujući Grčku s Nikosom Galisom u finalu. Zato je to teško porediti“ zaključio je brat legende za T Portal.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter