0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

SAŠA DONČIĆ: Velika je šteta što nećemo moći ponovo da se vidimo u finalu! (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.22 u 19:59

Bivši košarkaš i otac od Luke Dončića pričao je za Mozzart Sport i istakao da mu je krivo što nećemo gledati reprizu Evrobasketa 2017.

Naši reprezentativci nisu kalkulisali i ostvarili su maksimalan učinak u grupnoj fazi, pa će imati najteži put do finala. Ako savladaju Italiju, mogući rival u četvrtini je Francuska, a u polufinalu upravo Slovenija.

Velika je šteta što nećemo moći ponovo da se vidimo u finalu. Bilo bi dobro da smo mogli da ponovimo. Ali, polako. Da bi se uopšte došlo do polufinala moraju da se dobiju još dve utakmice, a svašta može da se dogodi“ rekao je Saša Dončić, a onda se osvrnuo na grupu smrti iz koje je Slovenija izašla kao prvoplasirana.

“Bila je jaka, najjača grupa na celom Evropskom prvenstvu. Mali, nesrećni poraz od Bosne i Hercegovine dao je dodatni motiv za naredne utakmice. Slovenija igra baš dobro, ima hemiju. Čini se da su posle poraza od Bosne počeli da se dižu“ zatim se osvrnuo na priče da Slovenija isključivo zavisi od njegovog sina.

“Ne bih se saglasio, košarka je timski sport. U redu, imaš ti šutere, plejmejkere, defanzivce, ali kada se sve lepo napravi, dođu svi do izražaja. Da, jeste Luka ubacio tih 47 poena protiv Francuske, ali najbitnija je pobeda. Luka jeste glavni skorer, ali bez drugih ne bi bilo ni njega takvog“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Lukin učinak, odnosno 47 ubačenih poena protiv Francuza je drugi najbolji u istoriji Evrobasketa.

“Tu se pokazalo koliko je Luka bitan za ovaj tim. Plašili su se svi malo pošto je Majk Tobi bio povređen, pa smo na početku bili stegnuti, ali posle su Dragić i Luka preuzeli kontrolu i doneli pobedu. Odigrali su fantastičnu utakmicu“ bio je jasan otac jednog od najboljih košarkaša današnjice, a onda je otkrio da li je pratio Srbiju.

“Jesam, malo, ali samo zato što je bilo dosta utakmica. Sve je očekivano, dominantna je bila u svojoj grupi. I dalje tvrdim da su Srbija, Grčka i Slovenija tri glavna kandidata za zlato“ na kraju je otkrio i da li daje savete Luki.

“Ne, ima svog trenera i saigrače i sa Lukom u suštini i ne želim da pričam o košarci. Mogu samo da mu kažem: ‘Svaka čast, sine’. Sve ostalo bilo bi suvišno“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter