2
Domaći fudbal

Ricardo Gomes celebrates after scoring a goal Kolubara v Partizan, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Kolubara (JNA) on September 04, 2022 in Lazarevac, Serbia. (Photo by Starsport.rs ©)

RIKARDO GOMEŠ REKORDER PARTIZANA: Napadač crno-belih upisao se u istoriju kluba! (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.22 u 12:07

Veliko dostignuće.

Rikardo Gomeš je u remiju protiv Slovacka (3:3) postigao gol u okviru prvog kola Lige konferencija i tako došao do svog 17. pogotka u crno-belom dresu na evropskim utakmicama.

Na ovaj način napadač sa Zelenortskih ostrva srušio je rekord Brazilca Klea koji je čak 11 godina bio na čelu liste.

Partizanovom fudbaleru je za ovaj rekord bilo potrebno svega 27 utakmica. Ove sezone Gomeš se upisao šest puta u listu strelaca na pet evropskih utakmica.

Za Rikarda je ovo drugi mandat u Humskoj, s obzirom da je prvi put nosio crno-beli dres 2018. godine, da bi potom otišao u UAE, a u Partizan se vratio prošlog leta.

Golove je postizao protiv: Rudara iz Pljevalja (2), Nordsjelanda, Bešiktaša, Dunajske Strede, Sočija, Santa Klare, Anortozisa, Fejenorda, Sparte (2), AEK-a iz Larnake (2), Hamruna (3) i Slovackog.

Crno-beli će u Evropi odigrati još minimalno pet utakmica u ovoj sezoni, tako da će ubojiti napadač imati priliku da dodatno „podeblja“ svoj učinak.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

2 Komentara

  1. Nekada odigrati 27 utakmica na evropskim takmicenjima ti je trebalo bukvalno da provedes celu karijeru u Partizanu a danas jedan Rikardo pored onakvih asova i legendi Partizana postade rekorder po broju postignutih golova. Bilo kako bilo ovo je danasnja realnost kapitalizma u sportu sto ne znaci da ovom divnom momku koji na najlepsi nacin prezentije ime kluba ne treba odati duzno postovanje za ovakav rekord.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter