0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

KOŠARKAŠ ITALIJE PRED DUEL SA SRBIJOM: „Igrali smo protiv Srbije u Beogradu 2021. godine i pobedili smo ih“

Objavljeno: 09.09.22 u 11:43

Ipak svestan je da je Srbija sada mnogo jača.

Nikolo Meli odigrao je sinoć 100. utakmicu u dresu Azura i sa 11 poena doprineo rutinskoj pobedi Italije nad selekcijom Velike Britanije – 90:56.

Italija je, međutim, završila na 4. poziciji u svojoj grupi što ju je u osminu finala poslalo na reprezentaciju Srbije.

Izabranici Đanmarka Poceka, ostvarili su tri pobede i dva poraza, jedan od Grčke, a drugi potpuno neočekivano od Ukrajine.

Kapiten selekcije Italije govorio je pred duel sa Srbijom u Berlinu.

Pre svega osvrnuo se na učinak Italije u grupi.

Treba da budemo pošteni – u osminu finala idemo sa najlošije moguće pozicije. To smo zaslužili jer smo imali dva nepovoljna rezultata. Skor 3-2 nije tako loš, ali nije ni nešto čime treba da se hvalimo. Platili smo veliku cenu za kiks protiv Ukrajine, kazao je Meli.

FOTO: FIBA

A potom je prokomentarisao reprezentaciju Srbije.

Mislim da smo čitavog leta odlično radili. Na tom samopouzdanju treba da gradimo duh pred meč sa Srbijom. Treba da budemo najbolji što možemo. Igrali smo protiv Srbije u Beogradu u leto 2021. godine i pobedili smo ih u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Međutim, sada su timovi različiti, selektori su drugi. Ne možemo da se oslanjamo na tu pobedu. Oni imaju Jokića, Micića, Gudurića, Kalinića, Lučića, MiliutinovaMogu da nastavim da nabrajam, zaključio je košarkaš Olimpije iz Milana.

Srbija i Italija će snage odmeriti u nedelju od 18 časova.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter