0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

JARAMAZ NAKON TRENINGA U BERLINU: Imaćemo još vremena da treniramo u subotu, tako da verujem da ćemo da budemo spremni za Italiju! (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.22 u 19:17

Orlovi su ujutru stigli u glavni grad Nemačke, gde će igrati osminu finala Evrobasketa protiv Italije u nedelju od 18 časova.

Naši košarkaši su po dolasku u Berlin, u popodnevnim časovima i odradili prvi trening, odradiće još jedan sutra, a onda ih u nedelju očekuje najvažniji meč u dosadašnjem toku takmičenja. O tome je pričao i Ognjen Jaramaz za novinare nakon treninga.

“Uspeli smo malo da odmorimo posle leta koji je bio rano jutros. Smestili smo se, sve je bilo kako treba, odradili smo dobar trening. Bilo nam je omogućeno da odradimo trening, da sat vremena budemo u hali. Imaćemo još vremena da treniramo u subotu, tako da verujem da ćemo da budemo spremni za osminu finala“ započeo je Jaramaz, a onda se osvrnuo na odlične partije i prvo mesto u grupnoj fazi koja se igrala u Pragu.

“Naravno, zadovoljni smo kako je sve prošlo. Odradili smo jako dobar posao u prvoj fazi, to se odražava i na atmosferu koja je odlična u timu“ istakao je, a zatim se osvrnuo na sutrašnji trening, koji naši košarkaši neće moći da odrade u hali u kojoj se igra meč, zbog prvih utakmica osmine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

“Biće nezgodno jer u subotu nećemo moći verovatno da treniramo u dvorani, verovatno, ali moramo što pre da se naviknemo na koševe. Videćemo da li ćemo imati trening na dan utakmice, za to još nisam siguran. Nemamo mnogo prostora da se navikavamo na halu, ali to je – što je. Hala je odlična, ali imamo jedan trening i to nam je“ pričao je zatim Jaramaz o svojoj ulozi u dosadašnjem delu šampionata Evrope, koja je bila zapažena.

“Zadovoljan sam svojim učinkom i ulogom koju imam. Trudim se da doprinesem što više igri Srbije, u okvirima u kojima je omogućeno da igram, tako da je sve dobro“ posle se tema prebacila na Italijane, koji su nas pre nešto više od godinu dana ostavili bez učešća na Olimpijskim igrama.

“Nismo još gledali njihove snimke, bili smo fokusirani na utakmice u grupnoj fazi, a i nismo imali vremena zbog puta i treninga. Očekujem svakako dosta drugačiju utakmicu od one iz Hamburga. To nam je bila treća pripremna utakmica, nismo bili u bog zna kakvoj formi. Verujem da nisu ni oni. Ovo je sve od mnogo većeg rezultatskog značaja“ za kraj je košarkaš Bajerna iz Minhena zaključio da Srbija raste iz meča u meč, kao i da je hemija u timu na visokom nivou.

“I mi to osećamo. Raste nam samopouzdanje, raste i forma, osećamo se komotno na terenu. Kada u pored poslednju utakmicu sa onom prvom, imam utisak da postoji vidna razlika. Mi se međusobno bolje razumemo i samim tim imamo više poverenja jedni u druge“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter