0
Evrobasket 2022

Serbia - Poland, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Srbija - Poljska 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Matias Horak/STARSPORT

SRBIJA SE PROŠETALA KROZ GRUPNU FAZU: Poljska pala lako pod Orlovima!

Objavljeno: 08.09.22 u 22:43

Košarkaši reprezentacije Srbije su završili grupnu fazu Evrobasketa sa svih pet trijumfa jer su lako slavili protiv selekcije Poljske rezultatom 96:69.

Napravili su već sredinom prve četvrtine osetniju prednost, da bi je do kraja tog dela igre samo uvećali. U jednom momentu je ta razlika iznosila i 21 poena pred kraj druge četvrtine, ali su koliko-toliko nominalni gosti smanjili prednost nakon nesportske greške Nikole Jokića.

U nastavku je slekcija Poljske dosta bolje zaigrala, uz pad igre naše ekipe, koja nije bila učinkovita u napadu, uspeli su da smanje razliku u da priđu na 13 poena zaostatka, ali do kraja četvrtine Srbija se vratila na bezbednih 20 poena razlike, pre svega dobrom odbranom, a u poslednjem delu igre se samo uvećavala razlika koja je mogla da ide i na plus 40.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

Najefikasniji u dresu Srbije su centri, Nikola Jokić je ubacio 19 poena, dok je Nikola Milutinov dvocifren takođe, sa tri poena manje. Istakao se i Vasa Micić sa11 poena, tri skoka i devet dodavanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter