0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

RAZOČARANI NURKIĆ: Spreman sam da preuzmem funkcije predsednika Saveza, direktora i upravni odbor! (FOTO)

Objavljeno: 08.09.22 u 11:30

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, jučerašnjim porazon od Litvanije, završila je učešće na Evrobasketu.

Pokazala je selekcija BiH da može da se nosi sa najjačim reprezentacijama u Evropi, tako što je prvo u kvalifikacijama za Mundobasket slavila protiv Francuske, dok je na Evrobasketu slavila protiv Slovenije.

Bili su vidno razočarani košarkaši Bosne nakon ispadanja, a Jusuf Nurkić je dao i šokantnu izjavu.

„Odakle ste vi? Iz Sarajeva? Onda znate dobro kako stvari funkcionišu kod nas. Imamo tri Bosanca, tri Hercegovca, tri… Kako god hoćete nazovite ih… I šta ja tu mogu? Dajte meni predsednika Saveza, direktora i upravni odbor i Bosna i Hercegovina više nikad neće imati problema, ni sa pripremama, ni sa hotelima, hranom, bilo čim. Ako možete to, ja sam spreman da preuzmem sve funkcije, ako je do mene i ako mislite da ja mogu da pomognem. Ja sam, evo, pokušao. Više sam izgubio nego što sam dobio, ali sam pokušao. Vi mi recite kako to da vodim? Mislite da je to tako lako? Da dođete tamo i… Nemojte da počinjemo, super je sve završeno. Kada budete znali kako da pomognem bolje osim ovako – da izađem, da driblam, da pokušam“ rekao je Nurkić, a onda nastavio.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Šta to vredi kada četvorica igrača spavaju u jednom krevetu? Nećemo mi o tome… Ako bude jednom prilike i za slike i za video, za sve. Nije sad ni vreme ni mesto. Ljudi, moramo da shvatimo da je reprezentacija iznad svega, a ako želimo da reprezentacija bude iznad svega, u bilo kom sportu, moramo sportistima stvoriti najbolje uslove, inače nećemo ići napred. Možemo ovde da napravimo čuda, jer su ovo čuda, da odete sa 12 momaka koji su dali svoj maksimum. Ponosan sam na njih i žao mi je što nismo mogli da prođemo, ali ne mogu da zamerim nikome ništa“ zaključio je Jusuf Nurkić, centar Portlanda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter