0
Evrobasket 2022

Nikola Kalinic Dejan Davidovac Nikola Jokic Nikola Milutinov Israel - Serbia, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Izrael - Srbija 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

POBEDOM BIRAMO TEŽI PUT: Evo šta košarkaše Srbije čeka u nokaut fazi Evrobasketa!

Objavljeno: 08.09.22 u 14:29

Biće mnogo teško.

Košarkaši Srbije za sada igraju odlično na Evropskom prvenstvu iako problema sa povredama ne fali. Nakon što se Nikola Milutinov kasnije priključio ekipi u Pragu, utakmice je propuštao i Vanja Marinković, a najnovija vest da je Nemanja Nedović završio ovogodišnji Evrobasket dodatno je uzdrmala Orlove.

I pored svega toga, Srbija je ostvarila četiri lake i ubedljive pobede. Večeras od 21 čas utakmicom protiv Poljske, Jokić i društvo će završiti grupnu fazu.

Marko Jagodic Kuridza and Nikola Jokic Israel – Serbia, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Izrael – Srbija 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija ima dva puta za nastavak takmičenja.

Ukoliko zauzme prvo mesto u grupi, Srbija do finala ne bi mogla da se sastane sa: Grčkom, Nemačkom, Litvanijom ili Španijom, koje se nalaze na drugoj strani kostura.

Ipak, deo kostura u koji Srbija upada u slučaju prvog mesta, možda je i gori s obzirom da se u tom delu nalaze Francuzi i Slovenci.

Ukoliko savladamo Poljsku, Srbija će igrati u osmini finala ili protiv Hrvatske ili protiv Ukrajine, zavisno od njihovog meča. Ukoliko Ukrajina slavi protivnik će nam biti Hrvatska, a ukoliko Hrvati pobede Orlovi će igrati protiv Italije ili Ukrajine (ukoliko Hrvati slave sa 18+ razlike).

Projektovani put dalje bi izgledao:

Četvrtfinale: Francuska/Turska

Polufinale: Slovenija

Finale: Grčka.

Svetislav Pesic Serbia – Finland, Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, 5.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ako bi se desilo čudo i naši košarkaši izgube od Poljske i zauzmu drugo mesto, put se značajno menja. U ovim okolnostima protivnik bi nam bila trećeplasirana ekipa iz grupe C, što potencijalno znači Ukrajina, Hrvatska ili Italija.

Dalji projektovani put bi izgledao ovako:

Četvrtfinale: Španija/Litvanija

Polufinale: Grčka/Nemačka

Finale: Slovenija/Francuska

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter