0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAPITEN NOVOG PAZARA PRED ZVEZDU: Potrudićemo se da iskoristimo njihov pad forme!

Objavljeno: 08.09.22 u 09:28

Uoči 11. kola Mozzart Bet Superlige Srbije u kom se sastaju Novi Pazar i Crvena zvezda, Stefan Lončar je izneo svoja očekivanja pred ovaj duel.

Niko nije mogao da pretpostavi da će se posle 10 odigranih utakmica u okviru domaće lige, Novi Pazar nalaziti na čelu tabele, doduše sa dva meča više od Zvezde, ali to svakako ne umanjuje uspeh. Vezali su Pazarci čak 7 pobeda, posle uvodna tri poraza ove sezone, a prvi u nizu bio je Partizan.

„Fenomenalan je osećaj kad si prvi na tabeli. Dobili smo utakmicu za koju smo znali da je teška. Slušao sam priče da se radi o starom rivalstvu i velikom derbiju. Oduševljeni smo što smo uzeli bodove, a nismo došli po samo jedan. Tako uvek igramo. Što se dočeka tiče, komentarisali smo između sebe da se tako nešto verovatno nikome od nas nije desilo. Kao da smo osvojli ne znam šta, toliko ljudi je došlo da pozdravi naših sedam uzastopnih pobeda i prvo mesto makar do meča sa Crvenom zvezdom. To je neopisivo. Zahvalan sam svima koji su nas dočekali i posebno našim navijačkim grupama – Ekstremima i Torcidi Sandžak. Potom je usledila zajednička večera i proslava, ali sve smo to već zaboravili jer znamo ko je Zvezda“ započeo je Lončar, a zatim istakao da bi skroz druga priča bila da se utakmica igra pred punim stadionom.

“Realno je da ako sada dajemo 100 odsto od sebe ili nešto više, sa navijačima protiv Zvezde bismo izašli na 400 ili 500. Dajem banalan primer, ali stvarno bi osećaj bio neverovatan kad bismo imali pun stadion“ žali zbog prznih tribina i suspenzije koju ima Novi Pazar još od baraža za opstanak u Superligi Srbije, a onda se vratio na sam početak priprema, jer je tu sve počelo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Krenuli smo sa nekih 10 igrača i omladincima. Postepeno se slagao mozaik. U prva tri kola nismo imali sreće. Možda je to i dobro. Zbog svega što se desilo u tom periodu, niko nije verovao da ćemo da dobijemo Partizan. Ja sam uvek govorio da nam treba jedna pobeda i evo koliko je ispalo. Naša imena su već klupska istorija, ispisana su zlatnim slovima. Trener Gaćinović nas je našpanovao. Svako zna šta treba da radi. Ne postoje nesuglasice, što je najvažnije. Nema da je neko ljubomoran na ovoga ili onoga. Ko god dobije šansu, iskoristi je. Svi se borimo zajedno. Ako jedan pogreši, drugi ga ispravi. Tako je od špica, do Kljaje na golu. Da toga nema, ne bismo napravili rezultat“ pričao je Lončar za Mozzart Sport.

Novi Pazar je prošle sezone bio ekipa koja je služila za popravljanje gol razlike crveno-belima, s’ obzirom da je u prvom meču u Pazaru bilo 0:4, zatim u Beogradu 5:0, pa u polufinalu Kupa 8:0.

“Prošle sezone su nas stvarno malo poremetili na psihološkom planu. Davali smo neke neoprezne izjave, posebno pred polufinale Kupa Srbije. Pričali smo kako možemo da napravimo nešto, što je bio dodatni impuls za rivala. Može da se desi da nas potcene na neki način, ali ne treba mi da ih dižemo našom retorikom. Daćemo sve od sebe da izborimo povoljan rezultat, ali znamo da nam stižu šampioni i strašni individualci, koji su možda u blagom padu forme. To se videlo na njihovim poslednjim utakmicama. Potrudićemo se da to iskoristimo“ nada se Lončar pozitivnom rezultatu, a za kraj je odgovorio na pitanje da li igra najbolji fudbal u dosadašnjoj karijeri.

“Možda nije najbolji. Najbolji je bio pre šest godina u Sutjeskoj. Ove sezone još nisam dostigao kvalitet partija koji očekujem. Taj neki nivo me je doveo i u reprezentaciju Crne Gore. Nikad nisam zadovoljan sobom i sebi sam najveći kritičar. Svestan sam svojih grešaka, najviše njih. Ne osvrćem se na neke dobre stvari, samo gledam šta je loše“ zaključio je Nikšićanin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter