2
Domaći fudbal

Samed Bazdar (L) and Aleksandar Dragovic Partizan v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Partizan (JNA) on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

EVO KAKO JE TO IZGLEDALO POSLEDNJI PUT: Podsetite se poslednjih duela večitih protiv ekipa iz češke odnosno francuske lige! (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.22 u 13:13

Kratak podsetnik.

Partizan će gostovati ekipi Slovackog u Češkoj u okviru prvog kola grupne faze Lige konferencija. Meč je na programu od 18.45 časova na stadionu Miroslava Valente.

Sa druge strane Crvena zvezda će grupnu fazu Lige Evrope otvoriti na Marakani duelom protiv Monaka. Početak meča je zakazan za 21 čas.

Ovim putem osvrnućemo se na prethodne duele beogradskih večitih sa ekipama iz češke odnosno francuske lige.

Partizan je sa Česima poslednji put igrao u februaru ove godine i to baš u okviru Lige konferencija, samo je tada u pitanju bila nokaut faza. Crno-beli su se u šesnaestini finala sastali sa Spartom iz Praga i dvomeču ih savladali ukupnih rezultatom 3:1. U Pragu je bilo 1:0 za Parni valjak, a gol je postigao Kvinsi Menig.

U Beogradu Sparta uspela da postigne gol, ali ne i da izbegne poraz – 2:1. Oba pogotka za crno-bele postigao je Rikardo Gomeš, dok je za Spartu precizan bio Hložek.

Sa druge strane, poslednji susret Crvene zvezde protiv nekog tima iz Lige 1 bio je protiv Pari Sen Žermena u grupnoj fazi Lige šampiona, 2018. godine.

Crveno-beli su u dva meča primili 10 golova od Nejmara i družine, a postigli dva. Strelac za Zvezdu u porazu od 6:1 na Parku Prinčeva bio je Marko Marin, današnji funkcioner kluba sa Marakane.

U Beogradu, Crvena zvezda je poražena sa 4:1, a utešni pogodak je postigao Marko Gobeljić, koji je nakon dobro uhvaćenog voleja matirao Điđija Bufona.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA FUDBALA:

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter