0
Evrobasket 2022

Israel - Serbia, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Izrael - Srbija 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Matias Horak/STARSPORT

SRBIJU OČEKUJE DUEL SA POLJSKOM, KALINIĆ SAMOUVEREN: ‘Malo smo ih gledali, Ponitka vedri i oblači!’ (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.22 u 22:15

Naši momci za sada deluju fenomenalno!

Evropsko prvenstvo za sada teče sjajno kada je reprezentacija Srbije u pitanju. Našu selekciju očekuje duel sa Poljskom, a kako je protekao dan, otkrio je Nikola Kalinić:

‘Prošao je u oporavljanju, momci koji su manje igrali su se rastrčali, a mi koji smo više igrali smo odmorili i to je to.’

O pomalo skraćenoj rotaciji i većoj minutaži za određene igrače, Kalinić je rekao:

‘To je pitanje za selektora, svaki košarkaš voli da igra, ako pitaš bilo kog igrača, svako hoće da igra 40 minuta. Svi smo takmičari, svi volimo da igramo i pobedili smo.

VESTI O EVROPSKOM PRVENSTVU:

Kao što smo rekli Srbija igra sjajno, ne samo Evrobasket, već i pripremne duele je odigrala odlično, kao i utakmice u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

‘Čudno je sve, sa dve utakmice u kvalifikacijama koje su bile prilično pune naboja i takmičarske, tako da i te dve utakmice računam. Maltene i onaj prijateljski turnir, kao i utakmica protiv Slovenije koja je isto bila kao da je finale Evropskog prvenstva. U solidnoj smo takmičarskoj formi i sve ide kako treba. Sve ove utakmicu su pripreme za Berlin, pokušavamo da gradimo nešto i da nadograđujemo svakom utakmicom, svakim treningom, sastankom..’

Nije preterano upoznat sa reprezentacijom Poljske, ali je svestan od koga preti najviše opasnosti.

‘Malo smo ih gledali jer smo igrali ili odmarali za naše utakmice, nismo još uvek odradili taj sastanak. Verovatno ćemo večeras ili sutra i tada ćemo imati više informacija. Koliko znam, Ponitka tamo vedri i oblači, ima najviše loptu u rukama i donosi odluke. Igraju čvrsto, spremni su da se pobiju, idu na svaki skok, svaki duel, žestoko, i to je ono malo što sam video!’ – zaključio je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter