0
Domaći fudbal

FOTO; STARSPORT

PETRIĆ: ‘Slovacko me asocira na timove iz Čempionšipa! Čeka nas nesvakidašnji meč!’

Objavljeno: 07.09.22 u 17:35

Prvi evropski izazov za crno-bele!

Ekspedicija Partizana nalazi se u Češkoj Republici, gde je u četvrtak očekuje prvi duel u okviru grupne faze Lige konferencija. Slovacko u terminu od 18 časova i 45 minuta dočekuje aktuelnog vicešampiona Srbije.

Očekivanja pred prvi izazov na evropskoj sceni izneo je šef strule crno-belih, Gordan Petrić.

– Analizirao sam Slovacko i asociraju me na timove iz engleskog Čempionšipa, pa i neki nemački stil. Način na koji igraju liči na engleski stil, direktan fudbal sa mnogo dugih lopti, duela, skokova, pa moramo da se prilagodimo. Dakle, bićemo svih 90 minuta u jakom ritmu, na koji moramo da odgovorimo. Ponavljam, biće to malo nesvakidašnji meč, sa dosta duela, skokova, prekida i moramo da nađemo način da im uzvratimo – ističe Petrić i nastavlja:

– Biće dosta teško izdržati taj tempo, no, moramo da se prilagodimo, nametnemo svoj stil i pokušamo da ih smirimo. Koliko ćemo uspeti – videćemo, sve zavisi kako otvorimo meč. Hamrun je tim koji nas je slično napadao, direktno na poslednju liniju, ali su bili slabijeg kvaliteta od Slovackog. Predstojeći rival je snažniji i dobro je što igramo u gostima, jer možemo da ostvarimo dobar rezultat i napravimo odličnu uvertiru za Nicu, gde bismo možda na svom terenu tražili važne bodove za prolazak u drugu fazu takmičenja.

Petrić je u razgovoru sa novinarima koji se nalaze u Češkoj, odgovorio na konstatciju da Partizan sporo ulazi u meč, sa dosta praznog hoda.

– Istina, bilo je toga u priličnoj meri, pa i u derbiju smo sebi napravili problem nesigurnošću, odnosno kornerima koji su nas pomerili pred sopstveni gol. Zato moramo da budemo oprezni sa ekipom Slovackog, oni su nas sigurno analizirali kao i mi njih i videćemo ko će koga ugroziti. Bitno mi je da su momci spremni za sve to i rasterećeni pred utakmicu, pa se nadam da će biti sve u redu.

U grupi sa Partizanom pored Slovackog nalaze se još Nica i Keln, pa se stiče utisak da se svi nadaju bodovima protiv češkog predstavnika.

– Verovatno tako razmišljaju i Keln i Nica, mi takođe, ali imaju i oni svoju računicu. Igraju prvu utakmicu na svom terenu, verovatno žele da naprave dobar rezultat kako bi kasnije mogli da uđu u mirniju završnicu. Svaki tim tu ima svoju “matematiku”, no, smatram da smo kvalitetnija ekipa, iskusnija u evropskim takmičenjima. Oni, pak, nemaju takmičenje u Evropi i želeće da se dokažu. Stadion je mali, nema atletsku stazu i biće to pravi fudbalski ambijent.

Petrić je govorio o ciljevima na evropskoj sceni…

– Naša grupa je teška, sve ekipe su jake, ali smo prošle sezone sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem obezbedili drugu fazu, cilj je da to ove sezone ponovimo. Možda je sada jača grupa, ali to ne možemo da biramo, meni je važno da tim odgovori na pravi način, da su miomci svesni šta ih očekuje i šta dobijaju u evro-mečevima.

Petrić je otkrio šta smatra pozitivnim rezultatom pred meč u Češkoj.

– Bilo bi najbolje da pobedimo, da se vratimo u Beograd sa tri boda. Međutim, ne zavisi sve od Partizana, pita se svakako i protivnik, ali jasno je da bi uspeh bio zlata vredan. Ako ne to, dobar je i remi, da polako prikupljamo bodove, jer će verovatno svaki biti važan – zaključio je Gordan Petrić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter