0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA @FIBA/ Twitter screenshot

KRAJ PRVENSTVA ZA BiH: Litvanija eliminisala Bosnu sa Evrobasketa! (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.22 u 16:36

Odlično izdanje Muse i Nurkića malo za raspoloženog favorita!

Posle duela između Litvanije i Bosne i Hercegovine, odigranog u ‘Lankses Areni‘ u Kelnu, saznali smo prvi par osmine finala na Evrobasketu. Litvanci su savladali BiH sa ubedljivih 87:70 i na taj način obezbedili četvrtu poziciju u grupi. Današnjim trijumfom zakazan je duel sa prvoplasiranim timom grupe A, selekcijom Španije, koja je nešto ranije pobedila Tursku.

Litvanci su turnir otvorili na poptuno neočekivan način. Valančijunas i ekipa suočili su se sa tri poraza u isto toliko utakmica, pa je plasman u plej-of bio pod velikim znakom pitanja. Ipak, Litvanija nije dozvolila iznenađenja, pa je bez poteškoća savladala najpre Mađarsku, a već dan kasnije Bosnu i Hercegovinu.

Glavnu ulogu u trijumfu imao je Marijus Grigonis, koji je ubacio 16 poena, uz učinak od šest uhvaćenih lopti i jednoh uspešnog dodavanja. Valančijunas, Brazdeikis i Butkevičijus su ubacili po 13, dok je Sabonis dodao 12 poena.

BiH je igrala na krilima nove uzdanice Real Madrida, Džanana Muse, koji je meč završio sa 22 postignuta poena, tri skoka i pet asistencija. Jusuf Nurkić je ubacio 15 poena, uz pet skokova i asistenciju. Za pobedu nad kvalitetnom selekcijom poput Litvanije bila je potrebna podrška ostatka tima, koja je bez dileme izostala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter