0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

CRNA GORA SE PLASIRALA U OSMINU FINALA: Preživeli su punu dvoranu u Tbilisiju – pao je domaćin! (FOTO)

Objavljeno: 07.09.22 u 20:58

Nije bilo ni malo lako.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore zabeležila je treću pobedu u petoj rundi grupe A Evrobasketa, a savladana je domaća selekcija Gruzije sa 73:81. Bio je ovo susret koji je direktno odlučio putnika u nokaut fazu, dok je selekcija Boška Radovića, pokazala karakter i zasluženo prošla dalje.

Danas, u okviru ove grupe, Španija je pobedom nad Turskom obezbedila vodeću poziciju, dok je Belgija savladala Bugarsku i tako će sa 4. mesta ići u osminu finala. Crna Gora ima isti skor kao i Belgija, ali su u međusobnom susretu, „komšije“ odnele pobedu, pa će zauzeti 3. mesto u grupi A.

FOTO: FIBA

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Igor Drobnjak sa 22 poena, dok je Peri uz 17 poena dodao i 9 asistencija. Sa druge strane, Mekfeden je ubacio 16, a Mamukelašvili 15 poena.

Trenutno je u toku meč grupe B između Nemačke i Mađarske, gde se očekuje da domaći slave, a po završetku, saznaćemo i tačne parove osmine finala. Ako Nemačka opravda ulogu favorita, Crna Gora će se na startu nokaut faze sastati upravo sa njima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Koje 3 selekcije osvajaju medalju na Evrobasketu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter