0
Evrokupovi

FOTO: Ajax

AJAKS I SPORTING SILOVITI: Magija Kudusa i istorijska utakmica za portugalski klub! (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.22 u 20:46

Dve veoma slične utakmice odigrane su u terminu od 18:45.

Ajaks je na svom terenu dočekao ekipu Rendžersa u okviru prve runde grupne faze Lige šampiona. Slavio je tim iz Amsterdama dosta sigurno i lako, a pitanje pobednika rešeno je već u prvom delu susreta. Igrao se 17. minut kada je Edson Alvarez doneo prednost domaćem sastavu. U 32. i 33. minutu Ajaks stiže do još dva pogotka i tako potvrđuje apsolutnu svoju dominaciju do tog trenutka – precizni su bili Berhus i Kudus. Do kraja susreta, pobedu domaćina ‘overio’ je doskorašnji fudbaler Totenhema – Bergvajn.

 

Nije bilo lako, ali uspeli su – Sporting je prvi put u istoriji slavio u Nemačkoj! Nakon što su mreže mirovale u prvih 45 minuta, drugi deo susreta obeležili su gosti iz Lisabona, dok je domaći Ajntraht delovao dosta nemoćno. Prednost gostima doneo je Edvard u 65. minutu, da bi samo par trenutaka kasnije na 0:2 povećao Trinkao. Do kraja susreta Santos je pogotkom u 84. minutu potvrdio pobedu gostiju i sjajan start Lige šampiona za Sporting.

 

LIGA ŠAMPIONA: 

Ajaks – Rendžers 4:0

Ajntraht – Sporting 0:3

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter