0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SRPSKI ČUVAR MREŽE PONOVO BLISTA: Kostić na Kipru nastavio tamo gde je stao u Srbiji, zaustavio AEL i obezbedio mesto u idealnih 11! (FOTO)

Objavljeno: 06.09.22 u 20:26

Fantastično izdanje iskusnog golmana!

Najveće iznenađenje u drugom kolu elitnog ranga kiparskog fudbala u nedelju režirala je ekipa Paralimnija. Novajlija u najkvalitetnijem takmičenju je na teškom gostovanju porazio slavni AEL iz Limasola. Utakmica odigrana u istoimenom gradu završena je pobedom gostujućeg sastava minimalnim rezulatatom (0:1). Jedini pogodak na utakmici postigao je Onisiforos Rousias u 73. minutu.

Daleko zanimljiviji i važniji podatak za našu fudbalsku javnost, jeste činjenice da su snage na pomenutoj utakmici odmerila čak četiri srpska fudbalera. U redovima pobedničkog sastava briljirao je golman Ivan Kostić, a šansu je sa klupe dobio i Branko Mihajlović. U poraženom timu 61. minut odigrao je Stefan Šćepović, dok je na klupi ostao Lazar Pavlović.

FOTO: Privatna arhiva

Ivan Kostić je na Kipar stigao posle fantastične sezone u dresu lučanske Mladosti, kojoj su prethodile dve sjajne godine u Surdulici, kada je Radnik beležio istorijske rezultate, a golman briljirao na terenima širom Srbije. Dobre partije zapazili su skauti kiparskog kluba, pa je Kostić tokom letnjeg prelaznog roka pojačao Paralimni. U prvoj utakmici minimalnim rezultatom (1:0) izgubili su od Apolona, a već u drugom kolu Kostić je uradio ono što najbolje zna, sačuvao je mrežu netaknutom. Pohvale za sjajne partije nisu slučajne, jer je srpski čuvar mreže prethodne sezone zabeležio čak 13 utakmica bez primljenog gola u Mozzart bet Superligi Srbije, a njegov tim se borio u plej-aut delu takmičenja.

Dva dana kasnije, prema mišljenju novinara kiparskog portala Kerkida.net, Kostić je izabran u idealan tim drugog kola tamošnjeg nacionalnog prvenstva. Ivan se odazvao na naš poziv, pa je nakon dragocenog priznanja govorio za HotSport.

IK: Prve dve utakmice bile su izuzetno teške za nas. Na startu smo poraženi od aktuelnog šampiona i to minimalnim rezultatom, nesrećno, poništili su nam pogodak. Potom je usledila pobeda nad jednim od najvećih klubova u zemlji. Svaki bod nam je bitan, sezona je duga, a nas očekuje žestoka borba za opstanak. Već u petak dočekujemo Doksu, daćemo sve od sebe kako bi upisali nove bodove. Priznanje mi laska, nastaviću da treneriram, ali na prvom mestu je klupski uspeh, pa tek onda individualni – kazao je Kostić, koji se potom osvrnuo na situaciju i uslove u novom klubu:

IK: Paralimni je od ove sezone član elite, ne zanosimo se, ali dajemo maksimum kako bi ostvarili što kvalitetnije rezultate i obradovali naše navijače. Uslovi za rad su odlični, svi su voljni da napredaju i pruže sve od sebe zarad zajedničkih interesa. Mnogo mi znači saradnja sa Antonisom Georgalidesom, trenerom golmana. Antonis je legenda na Kipru, bivši reprezentativac, branio je do 40. godine. Verujem u ovaj tim i nadam se najboljem ishodu  – zaključio je Ivan Kostić u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter