0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

PEŠIĆ SE OGLASIO POSLE UTAKMICE: Selektor govorio o povredama Nedovića i Lučića!

Objavljeno: 06.09.22 u 23:53

Ubedljiva pobeda Orlova!

U okviru 4. runde D grupe na Evropskom prvenstvu u košarci, snage su u prestonici Češke Republike odmerile selekcije Srbije i Izraela. Orlovi su rutinski stigli do četvrte uzastopne pobede na prestižnom turniru. Četa Svetislava Karija Pešića slavila je sa ubedljivih 89:78 i za korak se približila plasmanu u narednu fazu takmičenja sa vodeće pozicije.

Po završetku utakmice na konferenciji za medije novinarima se obratio selektor Srbije, Svetislav Pešić.

-Utakmica je gotova. Pobedili smo i mislim da smo imali težak meč protiv Izraela, koji je odigrao sjajnu košarku, sa svičevima, pokušali su da kontrolišu ritam, ali smo mi opet postigli 89 poena. To znači da imamo dobru ofanzivu, a kada pobedimo i damo toliko poena sve je jasno. Svaka utakmica je važna za nas, možemo da naučimo nešto – kazao je Kari, a onda je odgovorio na pitanje izraelskog novinara o tome kako gleda na Jokića:

-Kao i svakog drugog igrača. On je naša pokretačka snaga, da osvojimo zlato, da budemo prvi u grupi, da igramo dobru košarku u Berlinu, bez njega to ne bi bilo moguće. Sve na ovom nivou je važno, potreban nam je igrač kakav je Micić, Jokić, Kalinić, Gudurić ili kao Kuridža. Tim je iznad svega. Jokić zna šta je njegov posao i na prvom mestu, pravi druge igrače boljim. Možemo da pobedimo samo sa dobrom ofanzivom.

Pešić je prokomentarisao povrede Vladimira Lučića i Nemanje Nedovića.

– Ne znam, videćemo kad nas doktori obaveste. Za sada ne znamo ništa.

Selektor smatra da u odbrani uvek može bolje.

– Znate kako, sa odbranom nikada nismo zadovoljni. Mi stvarno mislimo da je odbrana baza kompletne igre i organizovati igru protiv odbrane kakva je Izrael, gde su praktično svi u nekom popu, vrlo su blizu… Ukupno gledano, problem je bio taj što mi nismo skokove u odbrani pretvarali u kontranapade, to nam je smetalo, verovatno smo bili malo opterećeni promenama, više smo mislili na naš napad, da je najbolji napad protiv takvih odbrana kontranapad. Previše smo igrali pet na pet. To je nešto što nas ne zadovoljava. Važno je da stvaramo prednost na terenu, malo smo se opteretili sa faulovima, došle su povrede, prvo je došao tu Nedović, onda Lučić, svaka utakmica, svaki dan se nešto desi. Malo nas to poremeti, igračima to smeta. Onda se taj mečap poremeti, ali ukupno gledano, imali smo zadatak da Avdiju, što nije bilo loše, s obzirom na to koliko poseda igraju na njega, između 15-20, da ga zadržimo, mi smo to dobro radili. Uvek može bolje – zaključio je Pešić.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter