0
Evrokupovi

FOTO: Paris Saint-Germain @PSG_inside/ Twitter

GRAD SVETLOSTI ‘PROGUTAO’ STARU DAMU: Parižani bolji od Juventusa, asistencija Kostića nedovoljna za slavlje crno-belih ! (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.22 u 22:51

Derbi kola opravdao očekivanja!

Nova sezona u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju jednostvano nije mogla da počne na uzbudljiviji način! Fudbaleri Dinama iz Zagreba kreirali su senzaciju svetskih razmera, iskoristivši prednost domaće publike na ‘Maksimiru‘. Dinamo je u hrvatskoj prestonici savladao aktuelnog šampiona planete, ekipu Čelsija. Borusija je u Dortmundu opravdala status favorita protiv Kopenhagena, a od 20:45č nastavio se maraton spektakularnih utakmica na terenima širom Starog kontinenta.

Derbi prve runde faze po grupama odigran je u prestonici Francuske. Fudbaleri Pari Sen Žermena ugostili su na ‘Parku prinčeva’ Staru damu iz Torina. Aktuelni šampion Francuske nije dozvolio iznenađenje u režiji Alegrijeve ekipe, već je silovito i sa punom dozom samopuzdanja otvorio učešće u elitnom takmičenju.

Glavni arbitar meča bio je Englez, Entoni Tejlor, koji je nedavno na ‘Marakani‘ sudio duel plej-ofa za plasman u Ligu šampiona između Crvene zvezde i Makabija iz Haife. Parižanima će definitivno ostati u lepšem sećanju, nego pristalicama srpskog šampiona.

Direktno je PSŽ startovao meč, sa jasnom namerom da što je brže moguće ugrozi gol rivala. To im je ‘pošlo za nogom’ već u petom minutu susreta. Čarobna akcija Mbape-Nejmar-Mbape krunisana je pogotkom francuskog reprezentativca. Još jednom je deo mađioničarskog tria Mesi – Nejmar – Mbape pokazao kakvu čaroliju poseduje u nogama.

Najbolju šansu za izjednačenje Juve je propustio u 15. minutu, kada je Arkadijuš Milik šutirao glavom. Lopta je završila pravo u rukama Đanluiđija Donarume.

Usledila je surova kazna samo sedam minuta kasnije. Kilijan Mbape je izbio na čelo liste osoba koje mrze navijači crno-belih iz Torina, jer je posle još jedne majstorske akcije zatresao mrežu Juventusa.

Uzbuđenja su se nastavila i nakon najduže pauze. Filip Kostić je snažno pucao u 47. minutu, lopta je išla pravo u sredinu gola, pa italijanski golman nije imao većih poteškoća. Ubrzo se sreća osmehnula srpskom asu! Kostić je kao po običaju poslao vrhunski centaršut, koji je u pogodak pretvorio Veston Mekeni. Igrao se 53. minut kada se Amerikanac upisao u strelce.

Samo tri minuta pošto su ublažili prednost domaćeg sastava, milimetri su delili fudbalere Juventusa do izjednačenja. Vlahović je glavom šutirao u golmanov levi ugao, ali Donaruma je još jednom demonstrirao zašto je prvi čuvar mreže u italijanskoj reprezentaciji.

Igrao se 64. minut, a Kilijan Mbape je tada bio najbliži het-triku. Našao se u izglednoj prilici, ali je pucao desno od gola.

U narednih 10ak minuta najveću opasnost po gol crno-belih predstavljao je Lionel Mesi, dok su fudbaleri Juventusa neretko pokušavali da angažaju Dušana Vlahovića u samom špicu.

Golman Juvea, Matija Perin, spasao je Staru damu ubedljivijeg poraza, kada je na maestrealan način sprečio Nejmara da se upiše u strelce u poslednjem minutu regularnog dela utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rezultati:

Dinamo Zagreb – Čelsi 1:0

Borusija Dortmund – Kopenhagen 3:0

Benfika – Makabi Haifa 2:0

Seltik – Real Madrid 0:3

PSŽ – Juventus 2:1

Lajpcig – Šahtjor 1:4

Salcburg – Milan 1:1

Sevilja – Mančester Siti 0:4

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter