0
Odbojka

FOTO: OSSRS

IN MEMORIAM: Preminuo legendarni lekar odbojkaške reprezentacije Srbije!

Objavljeno: 05.09.22 u 10:29

Ostaće zlatnim slovima upisan u istoriju odbojke na ovim prostorima! 

Dr Ljuban Martinović, legendarni lekar odbojkaških reprezentacija Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije, specijalista sportske medicine, preminuo je juče, osam dana pre 72. rođendana, posle kraće bolesti.

Sa Banije, iz rodnih Martinovića, došao je u Beograd na studije medicine 1969. godine.

Na poziv Petra Stanišića, zemljaka, legendarnog novinara i odbojkaškog stručnjaka, došao je u Partizan i tu kao lekar ostao do kraja karijere.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Dr Ljuban Martinović u kolekciji ima više od 30 medalja sa najvećih svetskih takmičenja u svim kategorijama – pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj i to i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Ispratio je generacije i generacije naših najboljih odbojkašica i odbojkaša u reprezentativnim selekcijama, ali i sjajne generacije odbojkaša Partizana.

Njegova stručnost, posvećenosti i entuzijazam svrstali su ga među eminentne lekare sportske medicine.

Kao lekar SC “Voždovac” na Banjici, pozvan je da bude lekar reprezentacije Beograda na međunarodnom turniru u Varšavi 1982. godine. Na predlog Petra Stanišića, postao je lekar OK Partizan, a od Balkanskog prvenstva 1985. bio je član stručnog štaba seniora zadužen za zdravlje reprezentativaca.

Jedan, jedinstveni i neponovljivi dr Ljuban Martinović ostaće nezaboravni deo srpske, evropske i svetske odbojkaške porodice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter