0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

HRVATI NA SNAGU PROTIV ŽILVAIH ESTONACA: Matković i Šarić doneli pobedu nakon velike drame!

Objavljeno: 05.09.22 u 16:22

Košarkaši reprezentacije Hrvatske su bili bolji od selekcije Estonije u okviru trećeg kola grupne faze ovogodišnjeg izdanja Evrobasketa, a rezultat na kraju je iznosio 73:70. Meč su bolje otvorili igrači sa severa Evrope, ipak, brzo su to stigli izabranici Damira Mulaomerovića, i napravili nekih šest poena razlike, koje su manje-više držali ceo meč.

U finišu su nominalni gosti došli do jednog poena zaostatka, ali kvalitet i fizička snaga kockastih je ipak donela presudu na ovoj utakmici, a u samom finišu, deset sekundi pre kraja, Estonci su imali i tri slobodna bacanja za izjednačenje, ali ipak falilo je koncentracije za Joesara.

Najbolji u reprezentaciji sa obale Jadrana bio je Karlo Matković koji je meč završio sa 17 poena i četiri skoka, dok je odličan bio i Dario Šarić duel završio sa dabl-dabl učinko, 14 poena, i sedam skokova.  Dvocifren je još bio i Džejlen Smit sa 11. Najbolji u redovima Estonije bili su Vene i Kotsar sa po 17 ubačenih poena.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

U narednoj rundi Hrvati idu na domaćina grupe, Italiju, dok Estonci imaju mali derbi začelja sa Velikom Britanijom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter