0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GOLEADA U LUČANIMA: Mladost bolja od Javora, Bojović čuva prvo mesto na večnoj listi! (VIDEO)

Objavljeno: 05.09.22 u 19:55

Kompletirano je još jedno kolo nacionalnog prvenstva Srbije!

Na stadionu u Lučanima odigrana je utakmica 10. runde Mozzart bet Superlige između Mladosti i Javor Matisa. Domaćin je iskoristio ‘vetar u leđa’ koji je dolazio sa tribina i upisao drugi trijumf u aktuelnoj sezoni. Serija od dva uzastopna poraza Mladosti prekinuta je trijumfom nad gostima iz Ivanjice rezultatom 4:1.

Domaćin je u ranoj fazi meča realizovao opasan napad i tako ‘načeo’ odbranu Javora, koja je u većem delu takmičenja izgledala vrlo disciplinovano. Novo pojačanje za ekipu iz Lučana, Marko Mirić, probio je po levoj strani kaznenog prostora, izborio se za loptu koju je ubrzo prosledio ka saigračima. Nakon borbe u šesnaestercu lopta je stigla do mladog Nikole Jojića. Šut talentovanog veziste zaustavio je golman Vulić, ali Jojić je ‘pokupio’ odbitak i iz drugog pokušaja zatresao mrežu.

Pogotkom u 23. minutu meča, Milan Bojović je izbio na prvo mesto na listi strelaca. Snažni golgeter i nekadašnji član Partizana iz kola u kolo učvršćuje svoju lidersku poziciju na večnoj listi strelaca u Superligi Srbije.

Uspeli su gosti da se trgnu, barem za kratko, kada je u 29. minutu Petar Gigić ublažio zaostatak ekipe Igora Bondžulića, svojim trećim golom u takmičenju.

Osmehe sa lica fudbalera Javora skinuo je Vladimir Radivojević, koji je Vulića već u 35. minutu naterao da ponovo vadi loptu iz mreže.

Najlepši potez na utakmici viđen je u 58. minutu. Biser Lučanaca, Đorđe Gordić, loptu je maestralno zahvatio levom nogom sa oko 20 metera udaljenosti od gola. Pogodio je rašlje i povećao prednost Mladosti.

Do kraja utakmice rezultat se više nije menjao, a domaćin je osvojio izuzetno važne bodove.

Mladost u sledećem kolu gostuje Partizanu, dok će Javor ugostiti Radnik iz Surdulice.

Rezultati 10. kola Mozzart bet Superlige Srbije.

Subota:

Radnički Niš – Mladost GAT 1:1

Spartak Subotica – Napredak 1:2

Nedelja:

Vojvodina – Voždovac 2:1

Kolubara – Partizan 1:5

Crvena zvezda – TSC 1:1

Ponedeljak:

Radnički 1923 – Novi Pazar  1:3

Mladost Lučani – Javor Matis 4:1

Radnik Surdulica – Čukarički 0:4

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter